Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Brankár vytvoril svetový rekord v najdlhšom hode: Neuveriteľné koľko metrov prehodil!

Porto - Iránsky brankár Alireza Beiranvand poslal pravou rukou loptu do vyše 61 metrovej vzdialenosti. Teraz mu potvrdili, že vytvoril rekord.
Zdroj: 41229
Zdieľajte:

Beiranvandovi sa to podarilo ešte v roku 2016 v medzinárodnom zápase proti Južnej Kórei. Vtedy ešte ako 29-ročný hráč videl perfektnú príležitosť na založenie protiútoku a zobral veci do vlastnej ruky.

Prehodil tri štvrtiny ihriska a dlhým hodom našiel spoluhráča Vahida Amiriho. Ten mal jedinečnú príležitosť premeniť Beiranvandov hod na dokonalú asistenciu, ale jeho strela minula bránu.

Jeho aktuálny klub Boavista Porto sa svojim brankárom a jeho zápisom pochválila na sociálnych sieťach. Na plakete sa píše: "Najdlhší hod futbalovou loptou v súťažnom zápase je 61 metrov a 26 centimetrov a dosiahol ho Alirez Beiranvand hrajúci za Irán proti Južnej Kórei na štadióne Aradi v Teheráne 11. októbra 2016."

Svoju výnimočnú schopnosť Beiranvand pravidelne využíva najmä na medzinárodnej scéne. Aj v nedávnom zápase proti Sýrii prehodil loptu ďaleko na súperovu polovicu. Teraz je meno doteraz nie príliš známeho brankára v Guinessovej knihe rekordov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články