Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Obrovská radosť mladíkov MŠK Žilina: Postup v Lige majstrov zariadil brankár Belko!

ALMATY - Futbalisti MŠK Žilina postúpili do 3. kola majstrovskej vety mládežníckej Ligy majstrov. Po domácom víťazstve 3:2 prehrali v stredajšej odvete 2. kola na pôde Kajratu Almaty 0:1, postupujúceho tak musel určiť jedenástkový rozstrel, v ktorom Žilinčania zvíťazili 3:0.
Zdroj: 41205
Zdieľajte:

Hrdinom zápasu sa stal brankár Ľubomír Belko, ktorý zneškodnil dve penalty súpera a rozhodujúcu sám aj premenil. Nasledovali obrovské oslavy priamo na hracej ploche, ktoré sa neskôr presunuli do klubovej šatne a tam mladí šošoni skandovali hlavne meno svojho hrdinu Belka, ktorý zožal poriadne ovácie. Žilinčania sa po postupe môžu v Lige majstrov tešiť na atraktívnych súperov.

"Dnes to bol ´deň blbec´, nedarilo sa nám streliť gól v stopercentných pozíciách. Nechcelo to tam padnúť, mne vykopli gól z čiary, asi by sme ho nestrelili, ani keby sa hralo ďalších 90 minút. Bojovnosť, ktorou sme sa prezentovali počas 90 minút, sa nám ale vrátila v penaltách. Vydretý, ale zaslúžený postup. Po strelenom góle sa domáci stiahli a po zvyšok stretnutia sme dominovali. Pri penalte prišla nervozita, ale veril som si. Tešíme sa na jarnú časť Ligy majstrov a ďalšieho súpera," citoval klubový web stredopoliara Samuela Javorčeka.

Prečítajte si aj

Tvrdá rana pre fortunaligistu: Disciplinárna komisia SFZ zastavila činnosť A-tímu!

Meno súpera v ďalšom kole sa Žilinčania dozvedia na žrebovaní 14. decembra, do cesty sa im teoreticky môže postaviť Real Madrid či FC Liverpool. Samotný duel, ktorý sa odohrá s istotou pod Dubňom (hrá sa na jeden zápas), má naplánovaný výkop predbežne 9. februára.

odveta 2. kola majstrovskej vetvy mládežníckej LM:

Kajrat Almaty - MŠK Žilina 1:0 (1:0), 0:3 v rozstrele z 11 m
Gól: 32. Toleuchanov

zostava Žiliny: Belko - Kopásek, Leitner, Aremeyaw, Owusu - Javorček, Šnajder (72. Oravec), Sauer - Kaprálik, Jambor (72. Vaľko), Addo (50. Bortoli)
/prvý zápas: 2:3, postúpil MŠK Žilina/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články