Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Manchester United našlo náhradu za odvolaného Solskjaera: Mužstvo by mal prevziať bývalý tréner Barcelony

MANCHESTER - Prekvapivé meno na miesto hlavného trénera Manchestru United?! Pozíciu odvolaného Oleho Gunnara Solskjaera by mohol zaujať Ernesto Valverde, päťdesiatpäťročný španielsky kouč, ktorý naposledy koučoval Barcelonu!
Zdroj: 22832
Zdieľajte:

Je paradoxom, že zatiaľ čo Manchester United vedený Michaelom Carrickom vycestoval z Anglicka na stretnutie Ligy majstrov do Villarrealu, do Manchestru dorazil hlavný adept na uvoľnené trénerské miesto Mauricio Pochettino.

Nie kvôli jednaniu, ale kvôli pracovným povinnostiam. Súčasný tréner Paris Saint Germain povedie francúzsky tím v stredu večer na pôde Citizens v stretnutí Ligy majstrov.

„Som šťastný v Paríži. A nie som malé dieťa. Uvedomujem si, že som súčasťou biznisu, kde sú fámy a špekulácie samozrejmosťou. Čokoľvek poviem, bude vytrhnuté z kontextu. Hral som za PSG, trénujem PSG! Milujem ten klub," vyhlásil v Manchestri argentínsky tréner. „Nehodlám sa nechať rozptyľovať potrebami Manchesteru United," presviedčal Pochettino.

Prečítajte si aj

Bude mať Manchester United nového kouča? Tréner hviezdneho PSG sa vyjadril!

Podľa zdrojov serveru BBC šéfovia klubu z Old Trafford zistili, že angažovanie argentínskeho trénera s päťročnou skúsenosťou z Tottenhamu, nebude také jednoduché a priamočiare, ako si predstavovali. Pochettina totiž viaže kontrakt k PSG do konca sezóny. A šejkovia z Kataru vlastniaci francúzsky klub chcú za svojho trénera drastické odstupné.

Vedenie Červených diablov tak plánuje situáciu vyriešiť odvolaním dočasného trénera Michaela Carricka, ktorý si pripísal víťazný debut vo Villarreale, a angažovaním skúseného trénera do konca prebiehajúceho ročníka. Valverde podľa serveru BBC presne spĺňa predpoklady vedenia Manchestru: ostrieľaný tréner, ktorý sa neupína na predĺženie kontraktu pre ďalší ročník.

„United cíti, že skúsený tréner s kontraktom na dobu určitú spolupracujúci so súčasnými trénermi vrátane Michaela Carricka prinesie stabilitu a priestor na komplexné posúdenie situácie,“ píše BBC.

Španielsky tréner naposledy viedol Barcelonu, ktorú dotiahol k majstrovskému titulu na jar 2018 a triumfu v Copa del Rey, keď bol následne v januári 2020 odvolaný. V minulosti získal tri majstrovské tituly v Grécku s Olympiakosom, pôsobil aj vo Valencii, Espaňole a Bilbau.

 
 
 
 
 
Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články