Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bývalý hráč Liverpoolu či Manchester City je podľa uznávaného arbitra najviac nenávideným futbalistom medzi rozhodcami

LONDÝN - Športovci aj tréneri majú preferencie v otázke rozhodcov a vedeli by vymenovať konkrétnych, ktorých neradi vidia pískať svoje zápasy. Lenže tento vzťah je obojstranný a aj arbitri vedia ukázať na koučov či hráčov, s ktorým komunikujú neradi a svojím správaním vedia pískanie skomplikovať. Takejto otázke anglickým novinárom odpovedal aj Michael Oliver, ktorý má na konte cez 301 odpískaných duelov v Premier League a k tomu aj desiatky v pohárovej Európe.
Zdroj: 40741
Zdieľajte:

Pri svojej odpovedi nešiel do alibistických uhybných manévrov, ale prstom ukázal celkom jednoznačne. Spomedzi bývalých prvoligových hviezd sa najhoršie pracovalo s Craigom Bellamym.

Walesan pôsobil v najvyššej súťaži vo farbách Newcastlu, Liverpoolu aj Manchestru City. V súčte odohral v tejto lige takmer 300 stretnutí a vybudoval si pritom povesť zlého muža. 46 žltých kariet a dve červené sa pritom nejavia tak, že by protihráčov zákerne brúsil v súbojoch, no mimoriadne nepopulárny bol hlavne v očiach rozhodcov. V minulosti ho už za najproblémovejšieho futbalistu označil aj Mark Clattenburg, skúsenejší Oliverov kolega. Ten po konci svojej kariéry spomínal na Bellamyho neustále vrčanie, ráznu gestikuláciu a mimoriadne ostrý jazyk. Arbiter sa potom naňho priveľmi sústredí, čo ho ruší pri práci.

"Keď tím prehráva - a tak je to na všetkých úrovniach - komunikuje sa s ním ťažšie a sú frustrovanejšie. Ak však mám povedať jedno meno, je to Bellamy. Sledoval som ho dva alebo tri roky. Som fanúšikom Newcastlu, takého hráča chcete mať v tíme, pretože je víťazný typ. Pre rozhodcu je však nočnou morou, pretože sa háda o všetkom. Ak mu poviem, že je niečo čierne, odpovie, že je to biele," posťažoval sa uznávaný Michael Oliver. Keďže sa svojím vzťahom ku "The Magpies" nijak netají, nepískal jeho zápasu a Bellamymu sa dlho vyhýbal. Lenže v lete 2005 zmenil klubové farby. Kariéru ukončil po sezóne 2013/14 a venovať sa začal trénovaniu. Rozhodcov tak trápi ďalej, akurát spoza postrannej čiary.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články