Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Solskjaer dostal padáka a v Manchestri definitívne skončil: TENTO muž sa stal dočasným trénerom!

MANCHESTER - Anglický futbalový klub Manchester United prepustil trénera Oleho Gunnara Solskjaera. Vedenie siedmeho tímu Premier League sa tak rozhodlo po sobotňajšom mimoriadnom rokovaní po prehre s Watfordom 1:4. Dočasným trénerom je doterajší asistent a taktiež bývalý dlhoročný hráč klubu Michael Carrick.
Zdroj: 41168
Zdieľajte:

Solskjaer po zápase priznal, že je z výsledku "zahanbený". Pre "červených diablov" to bola už piata prehra v posledných siedmich zápasoch v Premier League, v ktorej figurujú na priebežnom siedmom mieste až 12 bodov za vedúcou Chelsea. "Prvý polčas bol najhorší, aký sme kedy hrali a je pre mňa ťažké vysvetliť, prečo to tak bolo," uviedol po zápase.

Prečítajte si aj

Koniec Solskjaera po ďalšej šokujúcej prehre Manchestru je už takmer istý: Medzi možnými nástupcami aj bývalý kouč Realu

Denníky The Times, The Guardian a Manchester Evening News informovali, že výsledkom mimoriadnej schôdze po zápase s Watfordom je rozhodnutie prepustiť Solskjaera. Vedenie to potvrdilo v nedeľu napoludnie. "Manchester United oznamuje, že Ole Gunnar Solskjaer odišiel z pozície trénera. Ole bude vždy legendou klubu a mrzí nás, že sme museli dospieť k tomuto ťažkému rozhodnutiu," píše sa vo vyhlásení.

Nór pôsobil na lavičke United tri roky. Nový trojročný kontrakt podpísal len v júli, no už ho nestihne naplniť. Klub by mu mal vyplatiť podľa medializovaných informácií odstupné vo výške až 7,5 miliónov libier.

Slabá forma Manchestru neodzrkadľuje silnú prestupové obdobie, počas ktorého prišli na Old Trafford Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho či Raphael Varane.

Podľa britských médií by mohli Solskjaera nahradiť Zinedine Zidane, tréner Leicesteru Brendan Rodgers či kouč Ajaxu Erik ten Hag. Informovala agentúra AFP.

Legendárny útočník United Solskjaer zasadol na post trénera v decembri 2018, keď nahradil Joseho Mourinha. Pôvodne bol len dočasný tréner, no po sľubnom začiatku dostal od vedenia stále miesto hlavného kormidelníka. V uplynulých sezónach obsadili jeho zverenci tretie a druhé miesto v lige. Solskjaer pôsobil ako hráč v drese United v rokoch 1996 až 2007 pod vedením Alexa Fergusona a v 365 zápasoch strelil 126 gólov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články