Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kam by mohli v januári zamieriť niektorí slovenskí futbalisti?

Úspešné výsledky a hlavne dobré výkony slovenských futbalistov neostali vo futbalovej Európe bez povšimnutia. Zimné prestupové obdobie sa blíži a stále viac sa začínajú vynárať prestupové špekulácie, v ktorých nechýbajú ani naši reprezentanti. V tomto magazíne sa pozrieme na tie najviac skloňované.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Marek Hamšík

Kapitán našej reprezentácie je každé prestupové obdobie spájaný s niekoľkými poprednými európskymi klubmi, no on ostáva aj naďalej verný Neapolu. Zmení sa to v januári? Podľa niektorých zdrojov je vraj eminentný záujem o Marekove služby v Liverpoole. Brandan Rodgers si je vedomý aktuálne zlej formy svojho klubu a hráč ako Hamšík, by to podľa neho mohol zmeniť. Rovnako sa hovorí o dvojnásobnom prestupe na trase Neapol - Liverpool, keďže The Reds nedokázali zaplátať stratu Luisa Suáreza nákupom Maria Balotelliho, špekuluje sa rovnako o príchode Gonzala Higuaína. Žeby zlý chlapec talianskeho futbalu vydržal na Anfield len pol roka a sťahoval sa naspäť do Talianska ako súčasť prestupu Hamšíka s Higuaínom? Nechajme sa prekvapiť.

Juraj Kucka

Rovnako ako Hamšík, aj Juraj Kucka bol niekoľkokrát spájaný s odchodom z FC Janov a to hlavne do Milána, či už AC alebo Interu. Jeho gól španielom obletel takmer celý svet a darí sa mu aj na klubovej úrovni. Momentálne sa však rozhoduje medzi podpísaním zmluvy s Janovom alebo odchodom do iného mužstva. Žiadne konkrétne kluby zatiaľ nepadli, no hovorí sa hlavne o záujme z ruskej a nemeckej ligy.

Martin Škrteľ

Ani Martin Škrteľ neušiel počas posledného prestupového obdobia špekuláciám a teóriám o jeho odchode z Liverpoolu. Hovorilo sa o kluboch ako Galatasaray alebo Neapol. Brendan Rodgers si ale slovenského stopéra v tíme ponechal a v utorňajšom zápase Ligy majstrov proti Realu Madrid, z neho urobil dokonca kapitána. Aj keď je Liverpool momentálne z formy a defenzíva nepracuje ako by mala, Škrteľ je zrejme prvou voľbou u waleského trénera. Ak sa na tomto niečo zmení, o Škrteľa bude určite veľký záujem a nebolo by zrejme prekvapením, ak by jeho kroky smerovali do spomínaného Neapolu za bývalým trénerom Benitézom.

Ondrej Duda

Vynikajúcimi výkonmi sa v Légii Varšava prezentuje Ondrej Duda, ktorý včera rozhodol zápas proti Metalistu Charkov a poslal tak svoj klub do vyraďovacej fázy Európskej ligy. Samozrejme, že jeho výkony neostali bez povšimnutia a čím ďalej, tým viac sa začínajú vynárať špekulácie o Dudovom odchode. Kontrakt má však podpísaný na 4 roky a vedenie varšavského klubu presvedčí zrejme iba pekná suma, ktorú bude musieť potenciálny záujemca položiť na stôl. Kluby, ktoré zatiaľ prejavili či už konkrétny alebo iba pasívny záujem boli Anderlecht Brusel, Olympique Marseille alebo FC Bruggy. Jeho kvality presvedčili aj reprezentačného trénera A - mužstva, Jána Kozáka, ktorý ho nominoval na reprezentačné stretnutie proti Macedónsku. Ak bude Ondrej Duda aj naďalej pokračovať v takýchto výkonoch, zoznam potenciálnych klubov sa určite predĺži a hlavne budú pribúdať stále atraktívnejšie tímy.

Na to, či niektorý z týchto futbalistov alebo aj iný slovenský reprezentant zmení v zime pôsobisko, si ešte budeme musieť počkať. Jedno je však isté, záujem o Slovákov v Európe jednoznačne je a po zatiaľ kvalitných výkonoch našej reprezentácie sa zrejme bude aj zvyšovať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články