Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Xavi vo svojej prvej barcelonskej zostave avizuje prekvapenia

BARCELONA - Katalánske derby bude Xaviho premiérou na lavičke Barcelony. Avizuje prekvapenia v zostave.
Zdroj: 41160
Zdieľajte:

Xavi Hernandez absolvuje premiéru na lavičke FC Barcelona v sobotňajšom katalánskom derby na Nou Campe proti Espanyolu. Avizuje, že v zostave môžu byť nejaké prekvapenia. Niektorí hráči Barcelony majú šancu na nový začiatok pod Xavim. No tím potrebuje najmä zbierať body, keďže je až deviaty s 11-bodovým mankom na vedúci Real Sociedad.

Xavi avizuje prekvapenia v zostave

„Uvidíme, kto bude hrať. Budeme trénovať neskôr. Pre jedenástku som sa nerozhodol a kládol som veľký dôraz na tréning," cituje slová Xaviho z predzápasovej tlačovej konferencie Marca. „Mám dobrý dojem z mladších hráčov. Nemáme Ansu Fatiho alebo Ousmana Dembeleho, Martina Braithwaita či Kuna Aguera. Budeme musieť použiť mladíkov, ale sú pripravení," avizuje Xavi.

„Môžu byť nejaké prekvapenia. Uvidím, keď si pozriem večerný tréning."

Prečítajte si aj

Ivan Kmotrík poslal vláde otvorený list: Slovan navrhuje tri alternatívy

Xavi chválil Gaviho a Dani Alvesa

17-ročný mladík Gavi zažiaril počas reprezentačnej prestávky a Xavi do neho vkladá nádeje.

„Uvidíme. Je dobrou divokou kartou, ktorá môže hrať na mnohých pozíciách. Je veľmi všestranný a veľmi kľúčový. Je veľmi mladý, no vo veľkých zápasoch robil rozdiel."

Xavi sa vyjadril aj na adresu bývalého spoluhráča Daniho Alvesa. Brazílsky obranca sa vrátil na Nou Camp, k dispozícii v zápasoch bude až od 1. januára 2022.

„Pridá nám veľa ku všetkému. Má charakter, je to víťaz a dáva nám ducha. Nepodpísali sme ho náhodne. Videli sme jeho zápasy, je fyzicky fit. Čo sa týka prechodovej hry, je jedným z najlepších, akého som v kariére videl. Škoda, že do januára nemôže hrať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Marca

Diskusia

Podobné články