Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Gólový kat Duda: Sme silní, bojovali sme až do konca

Ukrajinskému Metalistu Charkov strelil slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda dva góly vo dvoch zápasoch Európskej ligy UEFA 2014/2015 za sebou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Oba boli víťazné a poľský majster vďaka nim postúpil z L-skupiny do jarného šestnásťfinále už po štyroch kolách. Mladý Slovák najprv zariadil triumf 1:0 nad Charkovom v Kyjeve v 3. kole, vo štvrtok sa presadil v 84. minúte a rozhodol o triumfe Legie 2:1.

"Očakával som, že Metalist bude hrať na víťazstvo. Potrebovali bodovať, aby sa udržali v postupovej hre, tak sme vedeli, že to nebudeme mať ľahké," citoval Dudu portál sport.pl. Domáci inkasovali ako prví a museli duel otáčať, čo sa im už dlhší čas nestalo. Dušana Kuciaka, ktorý v európskom pohári inkasoval po dlhých 643 minútach, prekonal krásnymi nožničkami Vasylo Kobin v 22. minúte. "To svedčí o našej sile. Dôležité bolo rýchle vyrovnanie od Mareka Saganowského. O triumf sme potom bojovali až do konca," povedal 19-ročný Slovák.

Rozhodujúci okami prišiel po rýchlej akcii Orlanda Saa, ktorý perfektnou prihrávkou do priestoru našiel nabiehajúceho Dudu a ten už chladnokrvne z centra šestnástky poslal loptu do siete. "Musím sa poďakovať Orlandovi za skvelú prihrávku. Už som nemal inú možnosť, iba poslať loptu do brány. Obranca nevedel, či má zostať pri mne, ale ísť proti lopte, našťastie to pre nás skončilo najlepšie ako mohlo," opísal Duda gólový moment.

Výbornými výkonmi si slovenský mladík a reprezentant do 21 rokov vypýtal pozvánku aj do reprezentačného áčka, kam ho tréner Ján Kozák nominoval na kvalifikačný zápas v Macedónsku, resp. prípravný s Fínskom. "Keď som sa to dozvedel, ovládla ma obrovská radosť. Sníval som o tom už od detstva. V tíme je niekoľko hviezd ako Marek Hamšík. Môžem sa práve od neho veľa naučiť, keďže hrávame na rovnakej pozícii. Už sa neviem dočkať na prvý deň v A-reprezentácii," dodal Duda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články