Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan s ďalšou potupou, na Letnej utrpel debakel

Futbalisti Slovana Bratislava prišli aj o teoretickú šancu na postup.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

UEFA Europa League - skupina I, 4. kolo:

Sparta Praha - Slovan Bratislava 4:0 (2:0)

Góly: 29. Lafata, 32. Krejčí, 75. Costa, 84. Lafata . ŽK: Peltier, Bagayoko. Rozhodoval: Jeskov (Rus.)

Sparta:Bičík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha (79. Mareček) - Konaté, Dočkal (72. Vacek), Matějovský, Krejčí - Lafata (88. Bednář)

Slovan: Perniš - Bagayoko, Kolčák, Niňaj, Čikoš - Lásik, Grendel (82. Štefánik) - Žofčák, Milinkovič, Kubík (73. Vittek) - Peltier (46. Soumah)

Prvú príležitosť si vypracovali Slovanisti, na konci 11. minúty sa po rohovom kope dostal k odrazenej lopte Lásik, ktorého pokus minul domácu bránu. V polovici prvého polčasu oklamal Konaté ofsajdovú pascu Slovana, v poslednej chvíli však zasiahol Niňaj. V 29. minúte to už domácim vyšlo, Vácha vyslal do šance Lafatu, ktorý sa uvoľnil cez dvojicu belasých obrancov a prekonal Dušana Perniša - 1:0. Spartu vedúci gól nabudil a o tri minúty našiel po rohovom kope Matějovský v pokutovom území Krejčího, ktorý z bezprostrednej blízkosti zvýšil na 2:0. Domáci aj po druhom góle kontrolovali priebeh duelu a Slovan do konca prvého polčasu do vážnejšej situácie nepustili.

Do druhého polčasu poslal tréner Chovanec na trávnik Soumaha, no ani ten sa cez pozornú defenzívu domácich nevedel presadiť. Sparta hru v druhom polčase jasne kontrolovala a Slovan prakticky do ničoho nepustila. Štvrťhodinu pred koncom navyše domáci poistili svoje vedenie, Costa zostal po rohovom kope v malom vápne trestuhodne osamotený a pretlačil loptu za Pernišov chrbát - 3:0. Ani to nebolo všetko, Matějovský šesť minút pred koncom našiel v pokutovom území Kadeřábka, ktorý poslal loptu do čistej šance Lafatovi, a ten druhým gólom v zápase zvýšil na 4:0. Slovan je po štyroch zápasoch bez bodu, s hrozivým skóre 0:14 a definitívne prišiel o akúkoľvek šancu na postup.

Hlasy po zápase:

Jozef Chovanec, tréner Slovana: "V prvom polčase sme v krátkom čase inkasovali dva góly, čo nalomilo psychiku hráčov. Potvrdilo sa, že nie sme schopní udržať koncentráciu. Rovnako ako v domácom súboji sme robili chyby, ktoré súper využil. Dostávame góly zo situácií, ktoré na prvý pohľad nenasvedčujú tomu, že by sa malo meniť skóre. Pozitívom je mávrat Roba Vitteka. Som rád, že po zranení opäť okúsil zápasovú atmosféru, dúfam, že nám pomôže".

Vítězslav Lavička, tréner Sparty: "Produktivita bola v dnešnom zápase podstatne lepšia ako proti Plzni. Slovan začal húževnato, dobre bránil, ale my sme hrali trpezlivo a prišli aj góly. Dominovali sme a po prestávke sme ešte dvomi gólmi prikrášlili víťazstvo."

Druhý zápas skupiny I:

Neapol - Young Boys 3:0 (1:0), Góly: 45.+, 65. a 83. de Guzman

tabuľka:

1. Sparta Praha 4 3 0 1 11:4 9

2. SSC Neapol 4 3 0 1 8:3 9

3. Young Boys Bern 4 2 0 2 8:6 6

4. SLOVAN BRATISLAVA 4 0 0 4 0:14 0

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články