Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prvou obeťou prísnych pravidiel Xaviho sa stala francúzska hviezda: Pokuta aj napriek len trom minútam meškania!

BARCELONA - Ako avizoval, tak aj urobil. Nový tréner futbalistov Barcelony Xavi v kontexte zverejneného desatora pravidiel, ktorým sa teraz musia jeho zverenci riadiť, vymeral pokutu francúzskej hviezde tímu. Majster sveta Ousmane Dembélé ju vyfasoval za neskorý príchod na tréning, referujú španielske médiá.
Zdroj: 39704
Zdieľajte:

Dvadsaťštyriročný ofenzívny stredopoliar dorazil v piatok do tréningového centra katalánskeho veľkoklubu Cuitat Esportiva o 8:33 ráno, príprava pritom začínala o 10:00. Podľa Xaviho nariadenia však musí byť hráč na mieste o hodinu a pol skôr, takže ani tie tri minútky Dembélému, ktorý je navyše zranený, neodpustil.

Výšku finančného trestu klub nešpecifikoval, podľa už skôr zverejneného cenníka by však malo ísť o 100 eur. S každým ďalším prehreškom sa má pokuta zdvojnásobiť.

Prečítajte si aj

Xavi zaviedol od začiatku prísne pravidlá: Prídeš neskoro na tréning? Máš to za 100€

Štyridsaťjedenročný niekdajší stredopoliar Barcelony a svetový šampión Xavi sa stal nástupcom odvolaného Ronalda Koemana, s vedením klubu podpísal kontrakt na dve a pol sezóny. Jeho príchod nasledoval nedlho po tom, čo sa vedeniu Barcy podarilo dojednať predčasné ukončenie zmluvy v jeho doterajšom pôsobisku, katarskom Al Sadde.

Zadlžený barcelonský klub prechádza hlbokou krízou po odchode hviezdneho Lionela Messiho do Paris St. Germain. V domácej súťaži z 12 zápasov vyhral len štyri a v tabuľke mu patrí až deviata priečka.

Ako bude Xavim nastavený nový režim fungovať, ukáže čas. Prvý zápas pod vedením nového kouča odohrá Barcelona 20. novembra proti Espanyolu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články