Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Konflikt záujmov v hviezdami nabitom Paríži: Vedenie PSG nechce pustiť Messiho na reprezentačný zraz

PARÍŽ - Športový riaditeľ Paríža St. Germain Leonardo kritizoval zaradenie zraneniami sužovaného Lionela Messiho do nominácie Argentíny na blížiace sa zápasy juhoamerickej kvalifikácie MS. Chce sa v tejto súvislosti obrátiť na FIFA.
Zdroj: 40604
Zdieľajte:

"Nedáva to zmysel," vyhlásil Leonardo pre periodikum Le Parisien na margo reprezentačnej pozvánky pre Messiho. "Nesúhlasíme s uvoľnením hráča pre potreby reprezentácie, keď podľa nás nie je v potrebnej fyzickej kondícii alebo je vo fáze rekonvalescencie. Táto situácia si zaslúži rozhodnutie zo strany FIFA."

Tridsaťštyriročneho Messiho trápia problémy s kolenom i zadným stehenným svalom. Minulý týźdeň absentoval na súpiske Paríža St. Germain v súboji Ligy majstrov na pôde RB Lipsko (2:2) a nenastúpil ani pri výhre 3:2 v sobotnom zápase francúzskej Ligue 1 na pôde Girondins Bordeaux. Messi sa predstavil iba vo ôsmich z osemnástich duelov PSG v tejto sezóne. Po prestupe z Barcelony skóroval trikrát v Lige majstrov, no v domácej najvyššej súťaži sa zatiaľ strelecky nepresadil a nepripísal si ani prihrávku na gól, pripomenula agentúra DPA.

Argentína nastúpi v piatok 12. novembra v kvalifikácii MS 2022 v Montevideu proti Uruguaju a o štyri dni neskôr bude hostiť v San Juane v šlágri Brazíliu. Zatiaľ figuruje na 2. mieste tabuľky juhoamerickej zóny so ziskom 25 bodov, pričom spoločne s lídrom z Brazílie ako jediní ešte nenašli premožiteľa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články