Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Fanúšikovia FC Barcelona sa konečne dočkali: Vitaj, Xavi!

BARCELONA - Xavi Hernandez je už oficiálne nový tréner futbalistov FC Barcelona. Katalánsky klub v noci na sobotu potvrdil, že s s ním dohodol na zmluve do roku 2024. Xavi na poste kormidelníka nahradí Holanďana Ronalda Koemana.
Zdroj: 40948
Zdieľajte:

"Je čas vrátiť sa domov. Vitaj, Xavi," privítala Barcelona na Twitteri svojho bývalého hráča. "Očakávame, že Xavi Hernandez pricestuje do Barcelony tento víkend a že v pondelok 8. novembra ho na štadióne Camp Nou slávnostne predstavíme fanúšikom ako nového trénera prvého tímu."

Štyridsaťjedenročný Xavi doteraz viedol katarský klub Al-Sadd, odkiaľ ho Barcelona získala vyplatením výkupnej klauzuly vo výške približne 5 miliónov eur. V Katare mu zmluva platila až do roku 2023 a nedávno vyjadril presvedčenie, že sa oba kluby dohodnú na jeho uvoľnení. Xavi v katarskom klube dokončil aktívnu kariéru a od roku 2019 bol jeho hlavný kouč. V uplynulej sezóne priviedol Al-Sadd k majstrovskému titulu.

Prečítajte si aj

Prichádzajú prvé komplikácie: Barcelona pozdržala vymenovanie Xaviho, TOTO je dôvod!

Niekdajší tvorca hry s geniálnym futbalovým myslením získal v prvom tíme Barcelony v rokoch 1998-2015 až 25 trofejí vrátane štyroch triumfov v Lige majstrov a ôsmich titulov v španielskej lige. Celkovo nastúpil za FCB na 767 duelov.

Po predčasnom odchode Koemana dočasne viedol tím Sergi Barjuan. Ten sa po sobotňajšom ligovom dueli na pôde Celty Vigo vráti k rezervnému tímu Barcelony. Xavi by trénerský debut na lavičke svojho bývalého klubu mal absolvovať 20. novembra v domácom zápase La Ligy proti mestskému rivalovi Espanyolu, informovala agentúra AFP. Barcelone patrí momentálne v najvyššej súťaži až deviata priečka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články