Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Manchester City si to poriadne skomplikoval, Chelsea len remizovala

Sumár výsledkov dnešných zápasov Ligy majstrov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Bayernu Mníchov vyhrali v šlágri stredajšieho programu 4. kola skupinovej fázy Ligy majstrov nad AS Rím 2:0. V predstihu si tak ako líder E-skupiny zabezpečili postup do osemfinále prestížnej súťaže. Miestenku vo vyraďovačke už majú istú aj Paríž St. Germain a FC Barcelona z F-skupiny i FC Porto z H-skupiny. Kanonier Barcelony Lionel Messi skóroval dvakrát a so 71 zásahmi v Lige majstrov vyrovnal historický rekordný zápis Ráula.

Bayern ešte nestratil v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov ani bod a suverénnym spôsobom kraľuje v E-skupine. V dueli proti AS Rím sa síce musel zaobísť bez Arjena Robbena, ktorého trápi infekcia tráviaceho traktu, no na trávniku mal územnú i streleckú prevahu. Do vedenia Bavorov poslal v 38. minúte Franck Ribery, ktorý po ideálnej prihrávke od Davida Alabu namieril presne zvnútra šestnástky. Zverenci Pepa Guardiolu si po prestávke bez problémov náskok strážili, v 64. minúte ho ešte navýšil Mario Götze.

Boj o druhú postupovú miestenku v skupine bude ešte poriadne zamotaný, pozíciu si výrazne sťažil anglický šampión Manchester City senzačnou domácou prehrou 1:2 s CSKA Moskva. Tribúny šokoval už v 2. minúte Seydou Doumbia, ktorý presnou hlavičkou poslal hostí do vedenia, no odpoveď favorita bola blesková - o šesť minút neskôr Yaya Toure z priameho kopu spoza šestnástky nedal šancu brankárovi Igorovi Akinfejevovi a vyrovnal na 1:1. Doumbia ale ešte do prestávky pridal svoj druhý gól a Manchester sa potom márne snažil aspoň yvrovnať. Do kabín museli ísť navyše v závere po červených kartách Fernandinho i Toure a účastník Premier League je v tabuľke posledný iba s dvoma bodmi.

V F-skupine je všetko jasné, ďalej idú Paríž St. Germain i FC Barcelona. Francúzsky majster má v tejto sezóne súťaže skvelú fazónu a potvrdil ju aj v súboji s APOEL-om Nikózia. Lídra skupiny nasmeroval k osemfinálovej miestenke už po necelej minúte hry pohotovou strelou Edinson Cavani a aj tesný triumf PSG postačil. Barcelona si zopakovala víťazstvo nad Ajaxom, v amsterdamskej aréne vyhrala 2:0 zásluhou dvoch presných zásahov svojho argentínskeho kanoniera Messiho. Ten tak dosiahol v Lige majstrov už hranicu 71 gólov a vyrovnal sa na čele historických tabuliek Španielovi Raúlovi. Domáci prišli v druhej časti o vylúčeného Jöela Veltmana.

Futbalisti Chelsea si mierne skomplikovali situáciu v G-skupine nečakaným zakopnutím na pôde NK Maribor. Slovinský zástupca vydoloval cennú remízu 1:1, keď sa o jeho vedenie postaral v 50. minúte macedónsky legionár Agim Ibraimi technickou strelou z hranice pokutového územia. Londýnčania už dokázali iba vyrovnať zásluhou Nemanju Matiča. Chelsea mohla brať aj vítazstvo, ale päť minút pred koncom Eden Hazard nepremenil pokutový kop. Do postupovej tajničky výrazne prehovoril Sporting Lisabon triumfom 4:2 nad Schalke 04, keď domáci otočili nepriaznivé skóre.

V H-skupine má istortu postupu Porto, ktoré vyhralo na ihrisku trápiaceho sa Athletica Bilbao 2:0. Jackson Martinez najskôr na konci prvého polčasu nepremenil pokutový kop, v 56. minúte sa už ale strelecky presadil. O cennom trojbodovom zisku potom definitívne rozhodol druhým gólom Yacine Brahimi. Osemfinálový kurz nabral jasne aj Šachtar Doneck. Ten potvrdil pozíciu favorita v domácom súboji s BATE Borisov a zdolal ho opäť jednoznačne 5:0. Hetrikom sa blysol Luiz Adriano.

LM 2014/2015 - 4. kolo skupinovej fázy:

E-skupina:

Manchester City - CSKA Moskva 1:2 (1:2)

Góly: 8. Toure - 2. a 34. Doumbia. Rozhodoval: Sidiropoulos (Gr.), ČK: 70. Fernandinho, 82. Toure (obaja City)

Bayern Mníchov - AS Rím 2:0 (1:0)

Góly: 38. Ribery, 64. Götze. Rozhodoval: Cakir (Tur.)

F-skupina:

Paríž St. Germain - APOEL Nikózia 1:0 (1:0)

Gól: 1. Cavani. Rozhodoval: Benquerenca (Port.)

Ajax Amsterdam - FC Barcelona 0:2 (0:1)

Góly: 36. a 76. Messi. Rozhodoval: Proenca (Port.), ČK: 71. Veltman (Ajax)

G-skupina:

NK Maribor - Chelsea Londýn 1:1 (0:0)

Góly: 50. Ibraimi - 73. Matič. Rozhodoval: Orsato (Tal.)

Sporting Lisabon - Schalke 04 4:2 (1:1)

Góly: 26. Sarr, 52. Jefferson, 72. Nani, 90.+1 Slimani - 17. Slimani (vlastný), 88. Aogo. Rozhodoval: Tagliavento (Tal.)

H-skupina:

Šachtar Doneck - BATE Borisov 5:0 (1:0)

Góly: 58., 83. a 90.+3 Adriano (prvý z 11m), 19. Srna, 48. Alex. Rozhodoval: Stark (Nem.), ČK: 45.+4 Chaguš (BATE)

Athletic Bilbao - FC Porto 0:2 (0:0)

Góly: 56. Martinez, 73. Brahimi. Rozhodoval: Brych (Nem.)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články