Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Jedenástka bundesligových veteránov

V tomto článku sa dočítate o 11 stále aktívnych hráčoch, ktorí napriek pokročilému futbalovému veku stále pobehujú po nemeckých trávnikoch a niektorí sú dokonca stále vodcami svojich klubov. Zostava je v rozostavení 4-1-2-1-2
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár

Jaroslav Drobný

Český gólman zažil vrchol kariéry v Herthe Berlín, no od roku 2010 oblieka dres Hamburgu. Síce doteraz hral len druhé husle a kryl chrbát Renému Adlerovi, klub zo severu je už dlhšie vo výraznej kríze a tak tréneri dávajú šancu aj Jarovi, trhová cena Drobného je 750 tisíc eur. V jeho 35 rokoch zatiaľ nieje jasné, ako sa bude jeho kariéra ďalej vyvíjať, keďže mu kontrakt končí už v júni 2015.

Obrana

Filip Daems

Na pozícii ľavého obrancu máme obrancu z Belgicka, ktorý oblieka dres Borrusie MGladbach. Daems má k dnešnému dňu 35 rokov.

Nikolce Noveski

Prvý stopér našej 11 veteránov je macedónsky obranca v službách Mainzu, Nikolce Noveski. Noveski má 35 rokov.

Pavel Krmaš

Už druhý český zástupca. Pavel pôsobí vo Freiburgu a je len o 5 mesiacov starší ako Emir Spahić. Už siedmy rok je Krmaš súčasťou SC Freiburg, kde mu končí kontrakt rovnako ako Drobnému, čiže v júni 2015.

Martin Stranzl

Posledný kúsok našej veteránskej obrany je obranca Borrusie MGladbach, napriek veku 34 rokov a 4 mesiace, je Stranzl stále stabilným členom "havranej obrany" a je dokonca kapitánom.

Záloha

Sebastian Kehl

Defenzívny štít nemôže byť nik iný, ako srdciar z Dortmundu, Kehl je dlhoročnou oporou žlto-čiernych. Skoro 35-ročný záložník hraje pravdepodobne svoju poslednú sezónu a nepriaznivá forma jeho klubu ho určite neteší, čiže od tohto veterána s trhovou hodnotou 1 milión € môžme čakať ešte veľa.

Clemens Fritz

Jedným z dvoch stredných záložníkov je 32-ročný bek či záložník z Werderu Brémy.

Elkin Soto

Napriek veku 34 rokov je kolumbíjsky záložník stále odhodlaný bojovať s Mainzom o najvyššie priečky, uvidíme, ako dlho ho to bude ešte baviť.

Markus Feulner

Na post podhrotovéhi hráča sme zvolili 32-ročného záložníka z Augsburgu. V drese Augsburgu je len pár mesiacov, keďže Feulner je letná posila z Norimbergu.

Útok

Ivica Olić

Dvojicu útočníkov tvorí aj tento chorvátsky veterán, ktorý má minulosť v kluboch ako Bayern Mníchov no od roku 2012 oblieka dres Wolfsburgu. 35 rokov a stále čuch na góly, Olić sa výkonom a schopnosťami môže kľudne rovnať tým najlepším útočníkom v Nemecku.

Claudio Pizzaro

Posledný hráč našej jedenástky je peruánsky forward Pizzaro, ten pôsobil v Bayerne, potom vo Werderi či Chelsea no a opäť skončil v Mníchove. Už 36-ročný vysmiaty Pizzaro napriek konkurencii v Guardiolovom tíme stále dostáva príležitosti a ak sa v posledných minútach máte na niekoho spoľahnúť, je to určite Pizzaro.

strong>A prečo treba uznávať veteránov? Že napriek ich veku dokážu konkurovať ostatným a ich skúsenosti a schopnosti majú cenu zlata.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, transfermarket.com

Diskusia

Podobné články