Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vittek je po zranení späť: Futbal mi už chýbal

Útočník Slovana Bratislava Róbert Vittek, ktorý sa pred časom v USA podrobil operácii kolena, sa opäť pripojil k tímu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa vlastných slov sa cíti lepšie a je pripravený vrátiť sa na futbalové trávniky. "Absolvoval som operáciu, po ktorej nasledovala dlhšia rehabilitácia. Všetko spolu trvalo asi šesť týždňov. Momentálne je to už omnoho lepšie ako po zranení. Chrupavka sa zrastá a prognózy sú optimistické. Ťažko hovoriť o optimálnom stave, také to už asi nikdy nebude, ale je to omnoho lepšie ako po zranení," uviedol pre web "belasých" 32-ročný Vittek, na ktorého stále dohliadajú lekári. "Cítim sa dobre. Môžem sa zapojiť do tréningových procesov, prípadne i zápasov. Viac k tomu hovoriť by bolo zatiaľ zbytočné. Stále som pod kontrolou lekárov, ktorí sledujú môj zdravotný stav."

Úradujúcemu majstrovi SR sa momentálne nedarí podľa predstáv, z uplynulých 11 zápasov vyhral iba dva. Vittek upozorňuje, že po jeho uzdravení netreba mať veľké očakávania. "Futbal mi už chýbal. Nechcem robiť ďalekosiahle závery o tom, čo musíme spraviť, aby sa výsledky zlepšili a nemalo by sa ani očakávať, že po mojom príchode sa všetko zázračne zmení. Kiež by to tak bolo. Som ale rád, že môžem byť s chalanmi a zapojiť sa do tréningového procesu."

Slovan najbližšie čaká derby proti Sparte Praha v rámci štvrtkového 4. kola Európskej ligy UEFA 2014/2015. V prvom vzájomnom súboji "belasí" prehrali 0:3, no Vittek sa domnieva, že český súper je zdolateľný. "Myslím si, že Sparta je veľmi ťažký súper, no nie sú neporaziteľní. Nie je nereálne, aby sme aj na jej pôde uhrali dobrý výsledok, hoci pre Slovan v jeho momentálnej situácii je každý duel ťažký. Každý z nás musí siahnuť na dno svojich síl a odohrať maximálne koncentrovaný zápas. Viac k tomu hovoriť nebudem, pretože nie som tréner, ani nie som kompetentný na to, aby som stanovoval stratégiu na zápas. Navyše som počas prvého zápasu nebol v centre diania, a preto sa k tomu nemôžem vyjadrovať. Som presvedčený, že tréneri stanovia správnu taktiku na zápas," dodal pre skslovan.com.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články