Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Klobúk dole za statočnosť: Je jediný súčasný aktívny profi futbalista, ktorý verejne priznáva, že je gay

ADELAIDE - Ako povedal, už je "unavený zo svojho dvojitého života".
Zdroj: 40931
Zdieľajte:

Joshua Cavallo sa stal prvým profesionálnym futbalistom na svete, ktorý verejne priznal svoju homosexuálnu orientáciu. Ako uviedol vo svojom priznaní, už je "unavený zo svojho dvojitého života".

Priznal, že je gay. Ako jediný aktívny profi hráč súčasnosti

Emocionálnu spoveď Cavalla zverejnil oficiálny twitter klubu Adelaide United. „Som futbalista a som gay. Jediné čo chcem je hrať futbal a aby sa so mnou zaobchádzalo rovnocenne. Som unavený zo svojho dvojitého života, je to vyčerpávajúce," hovoril Cavallo.

Prečítajte si aj

Získali legendárneho kanoniera: Španielsky majster sveta a Európy posilní druholigistu!

„Myslel som si, že keď to ľudia zistia, začnú o mne rozmýšľať inak. Začnú sa ku mne správať inak. Začnú o mne hovoriť zlé veci alebo si robiť srandu. Nie je to tak. Ak niečo, tak je to získaný väčší rešpekt od ľudí."

Joshua Cavallo tiež zverejnil dlhé stanovisko na svojej osobnej stránke na twitteri. Reprezentant Austrálie do 20 rokov zožal veľký obdiv a rešpekt za gurážne vyhlásenie a mnohí tvrdia, že vďaka tomu "zachráni mnohé životy".

Veľký rešpekt mu na sociálnej sieti vyjadrili aj hviezdy ako Gerard Pique či Antoine Griezmann alebo anglický klub Arsenal Londýn. „Vďaka Joshua Cavallo za tvoju silu a statočnosť. Si inšpiráciou pre milióny. Každý si zaslúži byť úprimný voči sebe samému. Svet futbalu sa stal dnes lepším miestom, vďaka tebe," uvádza sa v stanovisku Gunners.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: twitter Adelaide United

Diskusia

Podobné články