Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Šokujúce priznanie bývalej hviezdy Manchestru United: Bol som sexuálne zneužívaný, bál som sa o tom hovoriť!

LONDÝN - Bývalá futbalová ikona Manchestru United Patrice Evra v rozhovore pre britský denník Times priznal, že bol v 13 rokoch sexuálne zneužívaný svojím učiteľom. 40-ročný francúzsky obranca by tak chcel pomôcť ostatným deťom, ktoré prežívajú niečo podobné a inšpirovať ich k tomu, aby takýto problém riešili.
Patrice Evra v drese Manchester United.
Zdroj: TASR-archívna
Zdieľajte:

Bývalý obranca anglického veľkoklubu v súčasnej dobe pôsobí ako komentátor pre Amazon Prime Video. V rozhovore sa rozpovedal o svojej nove autobiografii, ktorá už čoskoro vyjde a hlavne o svojom detstve, ktoré nebolo úplne ružové.

Keď mal 13 rokov, bol údajne sexuálne zneužívaný svojím učiteľom. K týraniu malo dochádzať v dome učiteľa, v ktorom trávil čas počas toho, ako čakal na autobus domov zo školy.

Len pred dvomi mesiacmi sa priznal svojej matke. Tá bola v šoku a snažila sa mu dohovoriť, aby spomínaný príbeh uverejnil aj v jeho novej knihe. Evra jej ale odpovedal: „Nie je to o mne, ale o ostatných deťoch."

Francúzsky futbalista pôvodom zo Senegalu nemal odvahu o zneužívaní verejne hovoriť. To sa teraz ale zmenilo. „Teraz to chcem povedať, pretože nechcem, aby deti boli v mojej situácii, hanbili sa a mysleli si, že nemajú odvahu o tom hovoriť, pretože nejde o to byť statočný, ale o to, že sú psychicky pripravené, hovorte o tom," priznal Evra.

„Nehanbím sa to povedať, že som sa veľa rokov cítil ako zbabelec, pretože som nikdy nič nepovedal. Vždy to bola pre mňa príťaž. Ale nerobím to pre seba, ale pre ostatné deti," povedala v rozhovore pre Times bývalý hviezda Manchestru United.

Patrice Evra ukončil svoju profesionálnu kariéru v roku 2019. Medzi jeho najúspešnejšie obdobie patrí pôsobenie v anglickom United, s ktorým vyhral aj Ligu majstrov. Hral tiež za Monako, Juventus, Marseillee či West Ham United.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články