Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Wenger: Mal som pocit, že vidím partiu malých šarvancov

Futbalisti Arsenalu Londýn nevyužili šancu zabezpečiť si v predstihu miestenku v osemfinále Ligy majstrov 2014/2015.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Proti Anderlechtu Brusel v záverečnej polhodine prehajdákali trojgólový náskok, keď doplatili na diery v obrane. Belgičania si na Emirates Stadium aspoň čiastočne napravili chuť po nešťastnom domácom zápase, v ktorom tesne pred koncom ešte viedli 1:0, no napokon odišli z ihriska z prázdnymi rukami.

Tréner Arsenalu Arsenal Wenger bol po domácej remíze rozladený. "Prvý gól Anderlechtu padol z ofsajdu, no to nič nemení na tom, že naša obrana bola od prvej do poslednej minúty deravá ako ementál. Po góle na 3:0 sme poľavili v koncentrácii a to sa nám vypomstilo. V závere sme neboli dostatočne ostražití, nezvládli sme to takticky. Keď bránite jednogólový náskok, nemôžete hrať takto laxne," lamentoval kouč "kanonierov".

Bývalý stredopoliar Arsenalu Paul Merson si nedal servítku pred ústa a výkon tímu podrobil ostrej kritike. "Ak mám byť úprimný, tak takticky zlyhal Arsenal na celej čiare. Za stavu 3:0 naďalej útočil a v obrane vyrábal jeden kiks za druhým. Chvíľami som mal pocit, že vidím na ihrisku partiu malých šarvancov a nie ostrieľaných hráčov s veľkými medzinárodnými skúsenosťami."

Kormidelník Anderlechtu Besnik Hasi nešetril slovami chvály na adresu svojho mladého mužstva, ktoré sa za nepriaznivého stavu dokázal zomknúť. "Nie sme žiadnym európskym futbalovým gigantom, no už po druhý raz v priebehu dvoch týždňoch sme ukázali, že dokážeme súperiť aj s tými najlepšími. Z dvojzápasu s Arsenalom sme si rozhodne zaslúžili mať na svojom konte viac ako bod. Som hrdý na mojich hráčov, odviedli fantastickú robotu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články