Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Legia môže vo štvrtok spečatiť postup

Futbalisti Legie Varšava si v prípade štvrtkového domáceho víťazstva nad Metallistom Charkov môžu v predstihu zabezpečiť účasť v šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2014/2015.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Pred dvomi týždňami vyhrali v Kyjeve 1:0 vďaka gólu slovenského reprezentanta do 21 rokov Ondreja Dudu, ktorý v kútiku duše mysli na finále druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. To sa totiž 27. mája bude hrať práve na Národnom štadióne v poľskej metropole.

"Musíme ísť krok za krokom, ale priznávam, že sme sa zamýšľali aj nad týmto scenárom. Človek by mal byť skromný, ale prečo by nemohol snívať sen?. Moji rodičia chodia takmer na každý domáci zápas Legie a ak by sa nám podarilo postúpiť do finále, určite by prišlo aj veľa ďalších členov rodiny a kamarátov. V úvodnom zápase proti Charkovu som strelil najkrajší gól v kariére. Veľmi nám pomohlo, že Dušan Kuciak chytil jedenástku," povedal pre uefa.com Duda, ktorého prezývajú "Dudinho" a prirovnávajú ho k argentínskemu krídelníkovi Angelovi di Mariovi.

Okrem Legie si postup do vyraďovačky môžu vybojovať aj Dinamo Moskva s Tomášom Hubočanom a Fiorentina, oba tímy majú po troch kolách na konte tiež plný počet deväť bodov. Škótsky Celtic Glasgow odohrá na pôde rumunského Astru Giurgiu jubilejný 300. zápas v pohárovej Európe.

V "slovanistickej" skupine sa okrem duelu bratislavského tímu proti pražskej Sparte na Letnej bude hrať dôležitý zápas medzi SSC Neapol a Young Boys Bern. Obaja majú rovnako ako "rudí" šesť bodov. Taliansky tím vo svojom strede s Marekom Hamšíkom sa bude snažiť odplatiť súperovi prehru 0:2 z umelej trávy vo švajčiarskej metropole. Nad štartom slovenského kapitána visí otáznik. Strelec dvoch gólov v kvalifikačnom zápase slovenskej reprezentácie v Bielorusku má horúčku a vynechal utorňajší tréning.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články