Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Český futbal zasiahla tragická správa: Zomrel bývalý hráč Sparty či tréner Jablonca

PRAHA - Český futbal zasiahla smutná správa. Vo veku 81 rokov zomrel v pondelok Jaroslav Dočkal, člen Sparta Plejer Clubu. V drese Sparty odohral v rokoch 1960-1964 dokopy 192 zápasov a strelil 93 gólov. Správu priniesol tiež Jablonec, kde Dočkal hrával aj trénoval a bol klubovou legendou.
Zdroj: 40830
Zdieľajte:

Jaroslav Dočkal prišiel do Sparty na začiatku 60. rokov a bol členom legendárneho sparťanského mužstva po boku Andreja Kvašňáka či Václava Maška.

Následne Dočkal hral aj za Teplice či Jablonec. Práve Jablonec dokázal ako asistent trénera vytiahnuť do najvyššej súťaže. V prvej ligovej sezóne viedol v ročníku 1982/83 ako hlavný tréner Sigmu Olomouc.

"V jabloneckom drese zažil skvelé úspechy a niet divu, že si po svojom vymenovaní do role trénera Ladislav Novák vybral práve Jaroslava Dočkala za svojho asistenta," poukazuje severočeský klub.

Práve táto dvojica vytiahla jablonecký futbal v roku 1974 do najvyššej futbalovej súťaže. Trénerská kariéra bola bohatá, cez Jablonec, Plzeň, Olomouc pokračovala na Cyprus.

Vyjadrujeme úprimnú sústrasť!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články