Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kozák nominoval na záverečné zápasy v tomto roku

V nomináci aj dva mladé talenty, ktoré si odbijú seniorskú premiéru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pred slovenskou futbalovou reprezentáciou sú dva posledné zápasy v kalendárnom roku 2014. V sobotu 15.11. ju čaká zápas kvalifikácie na EURO 2016 s Macedónskom, so začiatkom o 20:45 na štadióne Filipa II. v Skopje a v priamom prenose RTVS. V utorok 18.11. priateľský zápas proti Fínsku na štadióne MŠK Žilina so začiatkom o 17:00 v priamom prenose TV Dajto.

"Sme si vedomí toho, že nás čaká veľmi náročný zápas a s tým vedomím sme pristupovali aj k nominácií. Niektorí hráči nehrávajú pravidelne, čo je na škodu veci, ale som rád, že väčšina z nich hráva a dobre hráva. Verím, že prídu v dobrom zdravotnom stave a budú mať dobrú športovú formu," povedal na úvod tréner reprezentačného mužstva Ján Kozák.

V nominácii sa pod jeho trénerskou taktovkou sa opäť objavia Dušan Švento s Filipom Hološkom a po prvýkrát Ondrej Duda s Patrikom Hrošovským. "S Dušanom Šventom so vždy počítal do nominácie. Mal zdravotné problémy, preto z nominácie vypadol. Teraz po prestupe do Kolína a po operácii sa dostal do dobrej športovej formy, pravidelne hráva Bundesligu, čomu som rád a teším sa na stretnutie s ním," povedal Kozák na margo univerzálneho hráča, ktorý hráva aj v obrane aj v strede poľa.

"Jakubko, keď prišiel do reprezentácie, stále poctivo trénoval, bol pripravený podať čo najlepší výkon a nikdy nesklamal, ale mal operáciu a teraz dlhodobo nehráva, takže na rozdiel od Hološka, ktorý po prestupe z Besiktasu pravidelne hráva, dobre hráva, som sa rozhodol pre Hološka," vysvetlil tréner výmenu v útoku a objasnil aj nomináciu dvoch nováčikov zo SR 21: "Dlhodobejšie podávajú Duda a Hrošovský vo svojich kluboch dobré výkony. Boli členmi úspešnej dvadsaťjednotky, hrali dobre v baráži. Škoda, že sa chlapcom nepodarilo postúpiť. Teraz je situácia iná. Nechcel som zasahovať do dvadsaťjednotky skôr, aby bol káder kompaktný. Rozhodol som sa ich nominovať, lebo majú na to kvality. Ale chcel by som ich vidieť v priamej konfrontácii s tými najlepšími hráčmi. Či dostanú príležitosť v kvalifikačnom zápase alebo proti Fínsku, to ukáže čas."

Nominácia trénera Kozáka:

BRANKÁRI: Ján Mucha (FC Samara), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)

OBRANCOVIA: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Norbert Gyömbér (Catania Calcio), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Dušan Švento (1. FC Köln)

STREDOPOLIARI: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Filip Kiss (Ross County FC), Juraj Kucka (FC Janov), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Róbert Mak (PAOK Solún), Stanislav Šesták (VfL Bochum), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Miroslav Stoch (Al-Ain FC)

ÚTOČNÍCI: Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav), Adam Nemec (Union Berlín), Filip Hološko (Caykur Rizespor)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalsfz.sk

Diskusia

Podobné články