Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mbappe: Som pripravený odísť z francúzskej reprezentácie

PARÍŽ - Možno vyhlásením mnohých šokoval, no Kylian Mbappe je pripravený odísť z francúzskej reprezentácie.
Zdroj: 40504
Zdieľajte:

Kylian Mbappe vyhlásil, že francúzsky národný tím v ňom po Euro 2020 vyvolal "pocit problému" a čakal viac podpory od svojich spoluhráčov po tom, čo nepremenil penaltu znamenajúcu koniec na turnaji.

Francúzsko mnohí považovali za top favorita európskeho šampionátu. V osemfinále narazilo na Švajčiarsko a po predĺžení bol stav 3:3. O postupujúcom tak rozhodoval penaltový rozstrel. Pomýlil sa len jediný hráč - práve hviezdny Mbappe, ktorý neuspel v piatej sérii a poslal tak Francúzov domov.

V rozsiahlom rozhovore pre L´Equipe Mbappe prehovoril aj na reprezentačnú tému a dokonca vyhlásil, že je pripravený opustiť národný tím, ak to má tímu pomôcť.

Prečítajte si aj

Prečo Kucka v Anglicku nepokľakol? Urobil som to pre toto

Mbappe: Ak bude Francúzsko šťastnejšie bezo mňa, odídem

„Nikdy som si nezobral ani jediné euro za to, že hrám za národný tím a vždy budem za svoj národný tím hrať zadarmo. Nikdy som nechcel byť problémom."

„No v určitom momente som začal mať pocit, že som problémom a ľudia majú pocit, že som problém... Dostal som správu, že moje ego zavinilo našu prehru. Že som chcel priveľa priestoru a že bezo mňa by sme vyhrali," vracal sa Mbappe k ťažkému obdobiu, ktoré v lete zažil.

„Najdôležitejšia vec je francúzsky národný tím a ak je francúzsky národný tím šťastnejší bezo mňa, odídem," zaskočil vyhlásením mnohých.

„Stretol som sa s prezidentom Noelom Le Graetom a hovorili sme o tom. Išiel som za ním a sťažoval sa na to, že ma nazvali opicou po tom, čo som nepremenil penaltu. Nikdy sa nesťažujem ohľadom penált. Ale toto bolo iné."

Mbappe prijal zodpovednosť za nepremenenú kľúčovú penaltu. Zároveň si však želá viac podpory priamo na ihrisku ako aj na sociálnych sieťach v prípade útokov.

„Mohol som dostať väčšiu podporu na ihrisku, súhlasím. Ale nikdy by som sa toho nešiel dožadovať. Samozrejme, bolo by to pekné, ale nikdy by som nešiel žiadať o podporu po tom, čo som niečo pokazil."

„Nemôžete sa však na to pozerať príliš cynicky: vo vypätých momentoch sú všetci sklamaní z vyradenia. Neskôr, v šatni, hráči sa prišli na mňa pozrieť."

„To čo ma šokovalo, opakujem, bolo, že ma nazvali opicou za nepremenenú penaltu," nepáčili sa Mbappemu rasistické reakcie fanúšikov. „V tomto som chcel podporu okolia, nie preto, že som penaltu kopol doľava a Sommer to chytil."

Mbappe v spomínanom rozhovore priznal, že v lete skutočne požiadal vedenie PSG o odchod a potvrdil svoj záujem presunúť sa do Realu Madrid. Všetko zlé už nechal za sebou, plne sa sústredí na prítomnosť.

„Už je to preč, je to za mnou. Mám obrovskú lásku pre francúzsky národný tím," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: L´Equipe

Diskusia

Podobné články