Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šéf futbalového Trenčína: Vďaka Škrtelovi náš klub prežil!

TRENČÍN - V Trenčíne dnes šláger proti Trnave! Šéf Trenčína priznáva, že vďaka Škrtelovi, ktorý dnes bude v drese súpera, klub v minulosti prežil
Zdroj: 40585
Zdieľajte:

Nedeľňajší šláger Fortuna ligy medzi Trenčínom a Trnavou bude mať špeciálny náboj. V drese Spartaka nastúpi bývalý reprezentačný kapitán Martin Škrtel. Ten v Trenčíne aj s rodinou žije a v hre bol aj potenciálny presun do tohto klubu.

Napokon si však vybral Trnavu. Od jeho príchodu Spartak neinkasoval ani gól. Generálny manažér Trenčína Róbert Rybníček si v rozhovore pre Denník Šport zaspomínal na minulosť, keď predaj Škrtela do ruského Zenitu Petrohrad zachránil klub od krachu.

Ako Škrtel zachránil Trenčín od krachu

Prečítajte si aj

VIDEO Hamšík strelil fantastický gól z polovice ihriska: Rozhodca mu oslavy prekazil

„Transfer Martina Škrtela zohral veľkú úlohu v histórii nášho klubu. Pomohol nám totiž prežiť. V tom čase skončili u nás dvaja akcionári zo spoločnosti Iva Valentu, ktorý nám síce nechal určité financie, aby sme mohli fungovať ďalej, no museli sme vtedy podnikať kroky potrebné pre budúcnosť trenčianskeho futbalu," zaspomínal si Rybníček na ťažké časy trenčianskeho klubu.

Písal sa rok 2004 a práve v tom období predal Trenčín Martina Škrtela do ruského Zenitu Petrohrad, v drese ktorého pôsobil až do roku 2008. Z Ruska sa presunul na Anfield, v drese FC Liverpool odohral osem rokov.

„Práve v tomto období sa nám podarilo predať Martina do Zenitu Petrohrad, získané finančné prostriedky nám vykryli rozpočet na približne pol roka až rok fungovania. Situácia v našom klube bola naozaj veľmi vážna, vďaka tomuto transferu sme si mohli na chvíľu vydýchnuť. Aj preto si na to s odstupom dlhých rokov stále veľmi intenzívne spomínam," dodal generálny manažér Trenčína.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články