Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šeriff pred TOP zápasom klubovej histórie zbrojí: Na Real s dvoma novými legionármi

TIRASPOĽ - Šeriff pred TOP zápasom klubovej histórie neponecháva nič na náhodu. Pred Realom angažoval dvoch nových legionárov.
Zdroj: 40515
Zdieľajte:

Šeriff Tiraspoľ zažíva futbalový sen. Klub z Moldavska sa premiérovo prebojoval do skupinovej fázy Ligy majstrov. Ba čo viac! Hneď v prvom stretnutí zaknihoval aj prvé víťazstvo. Na domácom štadióne si poradil so Šachťarom Doneck 2:0.

Dve nové legionárske posily pred Realom

Moldavský tím neponecháva nič na náhodu. Pred TOP zápasom klubovej histórie proti Realu Madrid angažoval dvoch nových legionárov. Uvoľnili sa miesta po odchodoch Brazílčana Luvannora a Ukrajinca Bezlichenka. Informuje o tom Metaratings.

Šeriff posilnil 19-ročný nigerský stredopoliar Abdul Momuni a 25-ročný ghanský útočník Abdul Khalid. Šeriff Tiraspoľ má aktuálne v kádri už 24 legionárov. V tíme majú najväčšie zastúpenie Gréci a Brazílčania (obe národnosti po troch hráčov).

Prečítajte si aj

Hakimiho prekvapilo Messiho správanie: Prezradil prečo

Zaujímavé pozadie Šeriffu

Najväčší kredit za obrovské úspechy Šeriffu sa dáva majiteľovi Viktorovi Anatolijevičovi Gušanovi. Bývalý člen KGB zakladal klub pred 24 rokmi a presne o tomto sníval.

Gušan je v Moldavsku jedným z najvplyvnejších ľudí. Klub sídli v oblasti zvanej Podnestersko, ktorá sa rozprestiera asi na 17 % krajiny. Gušan všetko v tejto oblasti má pod palcom. Od bezpečnostnej agetúry, televízneho kanála, siete čerpacích staníc, mobilného operátora, vydavateľstvo, reklamnú agentúru až po pekáreň. Podľa zahraničných médií má monopol na takmer všetko v krajine.

Ide o človeka s obrovským vplyvom a aj vďaka jeho peniazom Šeriff postupne vybudoval tím, ktorý prerazil do skupinovej fázy LM a aj tam chce mútiť vodou.

Zaujímavosťou je, ako Gušan vlastne zbohatol. Kapitál získal najmä z ilegálneho pašovania cigariet a alkoholu z prístavu v ukrajinskej Odese, ležiaceho zhruba 80 km od Tiraspoľu. Odvtedy svoj majetok niekoľkonásobne zväčšil.

Nečudo, že si mohol dovoliť vybudovať v Tiraspoľe nový moderný futbalový štadión s kapacitou 15-tisíc divákov za 200 miliónov dolárov. Okrem ihriska obsahuje tento komplex aj päťhviezdičkový hotel, byty pre hráčov a top tréningové podmienky, za ktoré by sa nehanbili ani kluby zvučnejšieho mena.

Gušan investoval do nových posíl a snaží sa na poslednú chvíľu ešte posilniť svoj tím. Ako dopadne Šeriff v TOP zápase klubovej histórie? Odohrá s Realom Madrid dôstojnú partiu a bude klásť aspoň nejaký odpor?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články