Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Guardiola: Nemáme útočníka ako ostatní konkurenti v Premier League

MANCHESTER - Podľa Pepa Guardiolu nemá Man City takú silu v útoku ako ostatní rivali v Premier League.
Zdroj: 40459
Zdieľajte:

Tréner Manchesteru City Pep Guardiola hovoril o výraznej absencii stredného útočníka na Etihad Stadium. Podľa jeho názoru ostatní konkurenti v Premier League majú väčšiu silu v útoku ako Citizens.

Nemáme útok ako konkurenti, hovorí Guardiola

„Stratu Aguera sme prežili, pokiaľ ide o to, ako sa nám podarilo prestavať hru. Teraz máme dve možnosti: sťažovať sa alebo povedať, že máme výnimočných hráčov," cituje Guardiolu portál goal.com.

„Nemáme zbrane, ktoré majú ostatné tímy ako Chelsea, Manchester United, Tottenham alebo iné kluby, takže musíme použiť to, čo dokážeme ako tím. Áno, nemáme hráča, ktorý by v lige strelil 25 gólov, takže to musíme dokázať spoločne ako celok. O to sa v tejto sezóne pokúsime."

Prečítajte si aj

Ako sa Klopp takmer pobil s Milnerom

Liverpool má Mohameda Salaha, Manchester United Cristiana Ronalda, Tottenham má Harryho Kanea, ktorý sa síce trápi, no má obrovskú kvalitu, Chelsea má Romelu Lukakua. Guardiola volá po tom, aby v nasledujúcich prestupových obdobiach Manchester City angažoval podobne výraznú osobnosť do útoku.

„Každý tím v mojej trénerskej kariére mal vždy útočníka. Hral som so Samuelom Eto´om, možno najlepším alebo jedným z najlepších útočníkov, akých som kedy trénoval. Neviem, či je útočníkom alebo niečím iným, ale Lionel Messi dokázal strieľať góly. Boli tam aj Robert Lewandowski, Thomas Muller, Sergio Aguero - vždy som hral s útočníkom. Klub vie, že takého hráča potrebujeme do ďalších rokov," vyhlásil Guardiola.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články