Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Koeman odhalil zaujímavosť o Messim z tréningov Barcelony: To nie je normálne, toto sa mu stalo jediný raz!

BARCELONA - Tréner Ronald Koeman odhalil zaujímavosť z tréningu Messiho v Barcelone: To nie je normálne, stalo sa mu to len jediný raz!
Zdroj: 39180
Zdieľajte:

Tréner Barcelony Ronald Koeman v rozhovore pre Voetbal International priblížil obrovskú súťaživosť Lionela Messiho na tréningoch. Podľa jeho slov by sa hneval, keby nevyhral hry a zápasy na tréningoch. Koeman hovoril o tom, ako Messiho prítomnosť zvyšovala motiváciu aj ostatných hráčov a ako pomáhala v ich napredovaní.

Messi? Tyran na tréningoch, spomína Koeman

„Lionel Messi má všetko. Bol tak dobrý, vyhrával. Samozrejme, mal okolo seba dobrých hráčov, ale bol rozdielový. Všetci sa pri ňom zdali byť lepšími. To nie je kritika, ale postreh."

„Vedel som, aký dobrý je, ale napriek tomu bolo pekné vidieť to zblízka každý deň. Všetko, čo by ste chceli naučiť futbalistu, rozpoznávanie situácií, preberanie lopty pod tlakom, rýchlosť lopty, zakončenie, s Messim bolo všetko 10. Nie je to normálne!"

„Keď sme na tréningu robili cvičenia na zakončenie, niekedy sa našli hráči, ktorí začali zakončovať ľahké lopty, trochu bláznili. No s Messim to bolo všetko: bum, bum, bum. Nikdy nič nepokazil, všetko bolo funkčné. A vždy chcel všetko vyhrávať."

Prečítajte si aj

Prečo Ronaldovi nepískajú po návrate do United ani evidentné penalty? Rio Ferdinand má jasný názor

Ronald Koeman potom vylovil z pamäte ďalšiu skúsenosť z tréningov s Lionelom Messim, ktorý v lete prekvapujúco odišiel z Barcelony a posilnil PSG.

„Vždy sme pred tréningom hrávali bago. Ak lopta prešla okolo 20 krát, potom hráči v strede museli ísť znova. Ak sa to stalo trikrát po sebe, potom hráči vytvorili dva rady a dvojica, ktorá bola v strede, musela prejsť cez nich a dostávali po hlavách."

„Pýtal som sa Messiho, či sa mu to niekedy stalo. Áno, raz, odvetil. Za celé tie roky. S ním starší hráči nikdy neprehrali cvičenie proti mladším. Stalo sa to raz a Messi bol z toho vážne nahnevaný asi týždeň. Skutočne, tyran," dodal holandský tréner.

Pod Koemanom sa aktuálne v Barcelone trasie stolička. Katalánci sa v úvode sezóny trápia a španielske médiá už riešia, kto by mohol Holanďana na Nou Campe nahradiť. Ako najhorúcejší adept sa javí Roberto Martinez.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Voetbal International

Diskusia

Podobné články