Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bývalý líder Džungľového komanda nastúpil ako 60-ročný na zápas v lige CONCACAF: V kabíne rozdával peniaze!

PARAMARIBO - Bývalý líder Džungľového komanda, dnes viceprezident Surinamu nastúpil ako 60-ročný v zápase Ligy Concacaf. V kabíne rozdával peniaze!
Zdroj: 40432
Zdieľajte:

Ronnie Brunswijk, 60-ročný viceprezident Surinamu, nastúpil v drese Interu Moengotapoe v utorňajšom stretnutí CONCACAF League proti Olimpii. Odohral 54 minút.

Bývalý líder "džungľového komanda" odohral zápas ako 60-ročný

Brunswijk je majiteľom klubu a zastáva tiež funkciu prezidenta klubu, na zápas nastúpil s kapitánskou páskou. Potiahol až do druhého polčasu, keď bol vystriedaný. Jeho tím prehral vysoko 0:6.

Brunswijk je v krajine veľmi známou osobnosťou. Bol lídrom rebelantskej armády, z ktorej sa vyformovala Surinamese Liberation Army, surinamská armáda za oslobodenie. Známa tiež ako Jungle Commando.

Prečítajte si aj

Prečo Ronaldovi nepískajú po návrate do United ani evidentné penalty? Rio Ferdinand má jasný názor
Bol súčasťou občianskej vojny, ktorá trvala od roku 1986 do podpísania mierovej zmluvy v roku 1992. Odvtedy zostal aktívny v politike vo svojej vlasti.
Po vojne stíhalo Brunswijka Holandsko za obchodovanie s drogami, za ktoré bol v roku 1999 v neprítomnosti odsúdený. V roku 2002 pomohol Interu Moengotapoe postaviť štadión, ktorý nesie jeho meno - Ronnie Brunswijkstadion.
V roku 2005 bol suspendovaný za to, že sa údajne vyhrážal hráčovi so zbraňou počas zápasu. Suspendácia neskôr bola zamietnutá pre nedostatok dôkazov. V roku 2012 bol suspendovaný za verbálny útok na rozhodcu.
Stal sa najstarším hráčom, ktorý nastúpil na zápas v CONCACAF League.
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články