Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Reiter: Nečudujme sa, že slovenské kluby fackujú v druhom predkole. Rozpočty takmer ako v tretej poľskej lige

STROPKOV - Bývalý reprezentačný útočník: Fackujú nás aj v druhom predkole. Dôvod?
Zdroj: 40427
Zdieľajte:

Bývalý reprezentačný útočník a dnes tréner Stropkova Ľubomír Reiter hovoril o pomeroch v slovenskom futbale a potenciálnych dôvodoch neúspechu našich klubov v pohárovej Európe.

Reiter: Niet divu, že nás fackujú aj v druhom predkole, keď tu máme rozpočty ako takmer v tretej poľskej lige

„Bavíme sa tu o sponzoroch a vláda na nás úplne kašle. Nemyslím len túto, ale všetky. Keď idem do Poľska, Maďarska, či Rakúska, futbal je tam o desať rokov vpredu. Staviame tu štadióniky, ale podpora je strašne nízka. Stačí pozrieť na Prešov alebo Košice, okrem Michaloviec nemáme na východe ligu," hovoril Reiter pre Sportnet.

„Pokiaľ nebudú zákony nastavené tak, že podnikatelia budú s radosťou dávať peniaze do futbalu, môžeme len čakať na mesiáša, ktorý doň vrazí nejaké eurá. Aj keď niektoré kluby sú profesionálne, v skutočnosti je to amaterizmus prvého stupňa," pokračoval.

Prečítajte si aj

Škriniar piaty najlepší stopér sveta? Pozrite si hodnotenia hráčov vo FIFA22

Rodák zo Stropkova odohral za slovenskú reprezentáciu dovedna 28 stretnutí a strelil v nej deväť gólov. V národnom tíme debutoval proti Macedónsku v októbri 2001. Hneď v premiére strelil svoj prvý reprezentačný gól.

„Bavil som sa s kolegom z Poľska, pre tretiu ligu majú rozpočet 600-700 tisíc eur. U nás sú také rozpočty pomaly v najvyššej súťaži. Potom naše kluby hrajú európske poháre a súperi ich vyfackajú v druhom-treťom predkole. Do skupinovej fázy sa dostanú, len keď motyka vystrelí. Žiaľ, taká je realita," dodal na margo pomerov v slovenskom futbale.

Na klubovej úrovni Reiter pôsobil na Slovensku v Stropkove, Prešove, Žiline a Petržalke. V Česku obliekal dresy Olomouca a Slavie Praha. Krátko si vyskúšal aj pôsobenie v zámorskom tíme Chicago Fire.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Sportnet

Diskusia

Podobné články