Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovenský rozhodca sa vyjadril ku kontroverziám v zápase Slovana s Kodaňou: Bol slovenský tím poškodený?

BRATISLAVA - Bol Slovan v súboji s Kodaňou zo strany rozhodcov poškodený? Slovenský arbiter prehovoril
Zdroj: 40406
Zdieľajte:

Úvodný súboj skupinovej fázy Konferenčnej ligy medzi Slovanom Bratislava a FC Kodaň (1:3) priniesol niekoľko kontroverzných momentov. Tréner Vladimír Weiss po stretnutí kritizoval výkon rozhodcov, ktorý podľa jeho názoru niekoľko kľúčových situácií vyhodnotili zle.

Veľká chyba pred prvým gólom

Prvou z nich bol odpískaný roh pre Kodaň v 18. minúte stretnutia. Po súboji Kankavu so Stageom sa lopta evidentne nedostala celým objemom za čiaru. Napriek tomu hostia zahrávali rohový kop, po ktorom Wind otvoril skóre duelu.

„Od úvodu sa mi nepáčil štýl jeho rozhodovania. Božikovovi udelil hneď v 5. minúte zbytočnú žltú kartu. Čo sa týka gólových situácií. Myslím si, že pred prvým gólom spravil asistent rozhodcu veľkú chybu. Roh sa nemal kopať. Bol blízko a mal to vidieť," hodnotil slovenský rozhodca Vladimír Vnuk výkon talianskeho arbitra Michaela Fabbriho a jeho asistentov pre portál šport24.sk.

Kontroverzná bola aj situácia tesne pred odchodom do šatní. Jens Stage skóroval po úniku, ktorému podľa hráčov Slovana Bratislava predchádzala ofsajdová situácia.

„Čo sa týka druhého gólu, myslím si, že to bolo v poriadku a nebol ofsajd," súhlasí s pohľadom rozhodcov Vnuk.

Prečítajte si aj

Odhalené detaily a plat Messiho zmluvy s PSG: Ako zarobí v porovnaní s Neymarom a Mbappem?

Chýbal VAR

V 66. minúte Fabbri odpískal pokutový kop. Faulu sa mal dopustiť domáci Zmrhal, no opakované zábery jasne neukazujú, či k nedovolenému zákroku skutočne došlo. Vladimír Weiss st. kritizoval, že na zápasoch KL chýba VAR, ktorý by bol v podobných situáciách veľmi prospešný.

„Penaltový zákrok nebol podľa opakovaných záberov jednoznačný, pretože to nebolo dobre vidieť. Rozhodca však stál v dobrej pozícii a okamžite pískal. Každopádne si myslím, že v zápase chýbal VAR. UEFA sa rozhodla, že v skupine Konferenčnej ligy nebude a to je škoda. Je to z viacerých dôvodov. Financie, technika, počet VAR rozhodcov. VAR by mal byť až od semifinále."

Škoda, že na to doplatil práve slovenský majster.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport24.sk

Diskusia

Podobné články