Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Van Gaal sa pohádal s novinárom, Tuchel ho chváli: Na rozdiel od mnohých má "gule"!

AMSTERDAM - Tréner Van Gaal sa pohádal ohľadom systému hry s novinárom. Tuchel ho chváli: Na rozdiel od mnohých z nás má "gule"!
Zdroj: 40352
Zdieľajte:

Tréner reprezentácie Holandska Louis Van Gaal sa nedávno na tlačovej konferencii pochytil s novinárom Valentijnom Driessenom z De Telegraaf. Van Gaal búrlivo argumentoval a vysvetľoval, že systém 5-3-2 neznamená nutne defenzívny prístup.

Van Gaal "zotrel" novinára, Tuchelovi sa to páčilo

Driessen "obvinil" Van Gaala z opatrnejšej a defenzívnejšej stratégie, aká je jemu aj Holandsku vlastná. Na čo Van Gaal reagoval.

„Vôbec o tom nemáš potuchy. Je mi to ľúto, že to musím povedať, ale si len novinár."

„Chcete implementovať svoje videnie, ale nemáte víziu vo futbale. Máš víziu pre noviny, fantastické. Priťahujete pozornosť a podobne. Ale s 5-3-2 alebo 5-2-3 môžete útočiť neuveriteľne dobre. Chelsea to ukazuje zakaždým, s rozličnými rozostaveniami. A musím dať klobúk dole pred pánom Tuchelom, pretože to dostal od polovice sezóny."

Thomas Tuchel bol poctený slovami takej legendy, akou bezpochýb je 70-ročný Van Gaal a poklonu mu vrátil v rozhovore pre Sky Sports.

Prečítajte si aj

Chelsea ochotná pristúpiť na hviezdnu výmenu s Bayernom

„Niekto mi to posielal. Bolo potešením hrať proti nemu, keď som bol ako veľmi mladý tréner v Nemecku a on trénoval Bayern Mníchov. A on má tento druh brutálnej úprimnosti, keď sa s ním zhovárate alebo keď je na tlačovej konferencii, čo mám naozaj rád."

„Má skutočne gule na to, aby povedal, čo si myslí. Niekedy to nie je na jeho výhodu, ale je pekné počuť ho hovoriť o futbale. Má určitý vek. Má obrovské skúsenosti. Mal obrovský vplyv na futbal vo všeobecnosti pri všetkých kluboch, v ktorých pôsobil na vysokej úrovni."

„Nielen preto, že ma osobne bránil, čo bolo pekné, ale vo všeobecnosti sa nebojí ozvať. Niekedy si ja alebo iní kolegovia možno pomyslíme: Nehovorme, pretože len nechceme vytvárať problémy a chceme chrániť pokojnú atmosféru. Ale je to príjemný chlap, mám ho rád," dodal Tuchel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Sky Sports

Diskusia

Podobné články