Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Galis hodnotí septembrový trojboj Slovákov: Z každej strany chvály, no mám iný názor!

BRATISLAVA - Bývalý reprezentačný tréner Dušan Galis bez servítky zhodnotil septembrový trojzápas SR. Ktorí traja hráči sa mu najviac páčili? A máme podľa neho šancu na postup?
Zdroj: 40332
Zdieľajte:

Slovensko zo septembrového trojzápasu vyťažilo len štyri body. Podľa bývalého reprezentačného trénera Dušana Galisa mali mať zverenci Štefana Tarkoviča na konte vzhľadom k priebehom stretnutí aspoň o tri body viac.

Galisa presvedčili Škriniar, Lobotka a Schranz

„Som sklamaný. Myslím si, že v Slovinsku sme mali na základe toho, čo sme tam predviedli a do akých šancí sme sa dostali, jednoznačne vyhrať a doma s Chorvátskom uhrať minimálne remízu. S Cyprom sme síce v utorok vyhrali, no v prvom polčase to bol z našej strany slabý výkon. Keby sme mali o tri body viac, o ktoré sme prišli v prvých dvoch z týchto duelov, ľahšie by sa nám dýchalo. Teraz to už budeme mať sakramentsky náročné," zhodnotil septembrový trojzápas v rozhovore pre portál šport24.sk.

Galis vyzdvihol trojicu slovenských hráčov, ktorí skúseného odborníka svojou hrou zaujali najviac.

„Šéfom obrany je jednoznačne Škriniar, ktorý to v zadných radoch na dobre úrovni celé dirigoval. Stredu poľa dominoval Lobotka, ktorý našej hre dával myšlienku a vpredu sa mi celkom pozdával Schranz.“

Prečítajte si aj

VIDEO Slovenský gól roka! Premiérovým zásahom povymetal pavučinky

Slováci v stretnutiach proti Slovinsku či Chorvátsku zaujali zlepšeným ofenzívnym herným prejavom. Skôr ako chváliť odvážnejšiu stratégiu Tarkoviča by Galis upozornil na iný aspekt, ktorý k tomu prispel podľa neho výraznejším podielom.

„Z každej strany počúvam veľa chvály, no ja mám na to trochu iný názor. Na šampionáte sme nemohli očakávať výkony od hráčov, ktorí vo svojich kluboch nehrávali. Odvtedy sa však situácia viacerých našich reprezentantov na klubovej úrovni zmenila, začali pravidelne nastupovať, čo sa logicky odzrkadlilo aj na ich výkonoch v národnom tíme. Tešiť sa však len z toho, že sme dobre hrali, je veľmi naivné. Ak chceme postúpiť na MS, potrebujeme získavať body a tých máme málo.“

Podľa Galisa Slováci stratili šancu na postup

Slovensko po šiestich kolách z desiatich figuruje na tretej pozícii. Na Chorvátsko a Rusko stráca zhodne štyri body. Teoretická šanca na postup stále je, no podľa Galisa nám spomenuté septembrové straty definitívne zahatali postupové nádeje na MS do Kataru.

„Teoreticky sme stále v hre o postup, no veľká škoda spomínaných strát bodov zo súbojov v Slovinsku a doma s Chorvátskom. Tie nám budú v konečnom účtovaní podľa mňa chýbať a doplatíme na to. V októbri nás totiž čakajú náročné zápasy v Rusku a Chorvátsku a ja osobne si neviem predstaviť, že tam vyhráme. Samozrejme, bol by som šťastný, keby to naši chlapci dokázali.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport24.sk

Diskusia

Podobné články