Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FL: Remíza v Podbrezovej, víťazstvá Slovana a Žiliny

Spartak Trnava pricestoval aj s početnou enklávou svojich priaznivcov do Brezna.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

ŽP Šport Podbrezová - Spartak Trnava 1:1 (0:1)

Góly: 71. Vaščák - 29. Jendrišek, rozhodca Kružliak, ŽK: Kochan, Andrič - Casado, Tóth, Jendrišek, Vyskočil, 2225 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Baláž - Andrič, Kupčík, Minčič, M. Pančík - Podio - J. Pančík (82. Karaš), Kochan, Harvilko (64. Gál Andrezly) - Vaščák, Nworah (90. Galo)

Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Bortel, Tóth, Čonka - Casado, Sabo - Jendrišek, Vlasko, Mikovič (88. Siva) - Vyskočil (66. Špalek)

Len ťažko sa presadzovali útočníci v zápase, ktorý mal byť oslavou domácej premyslenej defenzívy a možno aj ofenzívy hostí. Obranné valy fungovali bezchybne, z nich vyrážali obe mužstvá do rýchlych protiútokov a v nich mali navrch Trnavčania. V strede poľa boli silnejší, dôraznejší, no veľa z toho nevyťažili. V 22. min sa aj črtala nebezpečná brejková akcia, Vyskočil však pokazil finálnu nahrávku. Železiari boli v útoku úplne neškodný a strelecký nepresný pokus z diaľky v 25. min Andriča bol jediný, ktorým ako-tak ohrozili bránku. V 29. min sa zrodila gólová akcia Trnavčanov, Mikovič posunul loptu Vyskočilovi, kttorý technickou strelou trafil brvno a odrazenú loptu v bezprostrednej blízkosti poslal hlavou Jendrišek do siete. V 33. min Janečka mieril z väčšej diaľky ponad a až potom sa dostali k vážnemu zakončeniu domáci. V 34. min J. Pančík spálil tutovku, pri ktorej sa žiadalo pochváliť brankára Rusova. Onedlho sa konečne presadil aj jeden z hrotov železiarov Vaščák, J. Pančík ho našiel voľného na krídle, namieril však vedľa.

Aj po zmene strán pôsobili hostia svižnejšie a loptu dlhé minúty príliš súperovi nepožičiavali. V 52. min sa Jendrišek ocitol sám pred Balážom, gól nepridal a zahrmieť mohlo vzápätí na druhej strane. Z Vaščákovej obrovskej šance sa zrodila len nastrelená žrď hlavou a skóre zostalo nezmenené. Domáci si trvalejší tlak nevynútili, v 65. min im vyrovnať po trestnom kope Podia a hlavičke Minčiča zabránila nepresnosť a v konečnom dôsledku aj ofsajd. V 71. min sa domáci konečne dočkali, Podiov rohový kop našiel hlavičku Minčiča, loptu predĺžil a Vaščák ju do siete dorazil. V 80. min mal kopec práce so strelou J. Pančíka brankár Rusov, chuť na víťazstvo rástla s pribúdajúcimi minútami na oboch stranách, viac u domácich, no bez vytúženého efektu.

Slovan Bratislava - MFK Košice 3:0 (2:0)

Góly: 12. Kolčák, 45.+1 Kubík, 82. Halenár. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Jablonský, Lásik - Ostojič, Huk, 951 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Perniš - Kolčák, Niňaj, Hudák, Jablonský - Lásik, Štefánik - Žofčák (56. Mészáros), Soumah (64. Halenár), Kubík - Peltier (83. Grendel)

MFK Košice: Stijakovič - Kavka, Ostojič (54. Vancák), Bašista, Šinglár - Korijkov, Huk - Novák, Haskič, Viazanko (65. Skvašík) - Škutka (37. Diaby)

Na takmer prázdnych Pasienkoch v chladnom počasí sa začalo opatrne v nie príliš vysokom tempe. Domáci boli o kúsok futbalovejší a kombinačnejší a už v 12. minúte aj gólovo udreli. Dlhý pas Kubíka za obranu v pozícii zaváňajúcej ofsajdom prebral pravý obranca Kolčák, loptu si dobre naviedol a rutinérsky prekonal Stijakoviča. V 18. minúte nebezpečne hlavičkoval Peltier, ktorý sa dostal do náznaku šance aj o šesť minút neskôr, ale náskok domácich nezvýšil. V 27. minúte sa po rýchlej rozohrávke rútil do šance Kubík, no Stijakovič jeho strelu zlikvidoval, a vzápätí išla strela Soumaha vysoko nad. Košice boli stále zatiahnuté, nevedeli sa dostať do šance. A pykali v nadstavenom čase, keď Kubík dostal prihrávku od Žofčáka za obranu a popri brankárovi hostí dostal loptu aj s prispením tyčky za bránkovú čiaru.

Druhý polčas začali aktívnejšie hostia, ale na 3:0 mohol v 52. minúte zvýšiť Niňaj, jeho strela išla tesne vedľa. Košice dostali loptu do siete v 58. minúte, keď sa po rohu dostala k Haskičovi a jeho strela zapadla do siete, no pískal sa ofsajd. V 60. minúte zahrial prítomnú hŕstku divákov Soumah technickou strelou, ale Stijakovič ju bravúrne zlikvidoval. Slovan kontroloval priebeh, hostí do šancí nepúšťal, sám sem tam pohrozil, ale ani on šance netvoril. V 81. minúte po rohu "belasí" neskoro vybiehali, lopta sa dostala k zakončujúcemu Košičanovi Hukovi, ale Perniš vyrazil na roh. No a z následnej akcie udrel Slovan po rýchlej krídelnej kombinácii Štefánika, ktorý loptu dostal až ku Halenárovi a kanonier domácich už mal úlohu sám pred bránou ľahkú. Stanovil tak konečný rezultát.

MŠK Žilina - Dukla Banská Bystrica 2:0 (2:0)

Góly: 1. Káčer, 7. Jelič. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Boroš (Banská Bystrica), 1597 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský - Čmelík (77. Paur), Škvarka, Káčer, Mihalík (64. Willian) - Jelič (89. Hučko)

Banská Bystrica: Boroš - Vajda, De Vito, Adámik, Savič - Polievka (76. Faško), Peňaška, Ľupták, Dolný, Mazan (83. Kupec) - Šovčík (59. Šumský)

Žilinčania sa dokázali presadiť hneď v úvodných sekundách z prvej akcie, keď po centri Jeliča do šestnástky si zrazenú loptu pred bránou našiel Káčer a zblízka nedal brankárovi Borošovi žiadnu šancu. V siedmej minúte to bolo už 2:0 pre domácich - Čmelík na ľavej strane prešprintoval Saviča a poslal loptu pred bránu, kde ju už bez väčších problémov upratal do siete Jelič. V 20. minúte mohol Jelič pridať aj tretí gól svojho tímu, pri štandardke skákal na Káčerov center, ale hlavou poslal loptu príliš vysoko. O jedenásť minút neskôr sa do prvej vážnejšej šance dostali aj hostia, Šovčík využil hrubú chybu Škriniara, ale rozvlnil iba bočnú sieť. Obrovskú príležitosť spálil v 37. minúte domáci Mihálik, ktorého poslal do obrovskej šance Čmelík, ale zakončenie bolo veľmi zlé.

Okamžite po zmene strán bol opäť v šanci Jelič, namiesto prihrávky na Mihálika volil strelu, ale tá mu vôbec nevyšla. V 49. minúte zahodil ďalšiu domácu šancu Čmelík, ten sa ocitol úplne sám pred banskobystrickým brankárom, ale hlavičkoval tesne vedľa. V 55. minúte sa Šovčík z pravej strany pretlačil cez žilinskú obranu, v šestnástke našiel dobre postaveného Polievku, ten najprv napálil brankára Volešáka a následne z dorážky trafil žrď. V 64. minúte poslal Letič do šestnástky hostí nepríjemný center, po ktorom si stopér Adámik takmer vrazil loptu do vlastnej siete, napokon šla tesne vedľa. V 71. minúte sa opäť k slovu dostali aj Banskobystričania. Mazan bol vo výbornej pozícii, ale Volešák zasahovať nemusel, pretože sa opäť rozvlnila iba bočná sieť. V záverečných minútach Žilinčania už len udržiavali výsledok, aby sa po záverečnom hvizde mohli tešiť z ďalšieho domáceho víťazstva.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články