Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kocian o zásadnej zmene, ktorú očakáva v slovenskom tíme: A toto je podľa neho lepšie ako pred Eurom

BRATISLAVA - Kocian očakáva zásadnú zmenu v slovenskom tíme. A jedna vec je podľa neho lepšia, ako pred Eurom.
Zdroj: 39772
Zdieľajte:

Slovenský futbalový tím dlho praktizoval systém s falošnou deviatkou a Ondrejom Dudom. No tento koncept sa v praxi príliš neosvedčil. Ofenzíva je dlhodobo najväčším problémom a achilovou pätou Slovákov.

Výrazná zmena: klasický útočník namiesto falošnej deviatky?

„Nastúpime už s klasickým útočníkom. Bude ním Schranz, ktorý má dobrú formu,“ prognózuje bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian v rozhovore pre Nový Čas. Bola by to zásadná zmena v slovenskom tíme. No prečo to neskúsiť? Koncept s falošnou deviatkou sa neosvedčil a Schranz po prestupe do Slavie Praha žiari. S piatimi gólmi je najlepším strelcom českej ligy!

Prečítajte si aj

TOP 10 prestupov leta 2021

„Otázne je, či budeme hrať v strede iba s jedným defenzívnym hráčom a pred ním s tandemom Hamšík – Duda. Na kraje sa ponúka Mak, ktorý sa rozohral, na šancu čaká Weiss. Až na brankárov sú hráči v kluboch viac vyťažení ako pred ME. Z toho by sme mohli ťažiť," poznamenáva skúsený odborník.

Má pravdu. Marek Hamšík pravidelne nastupuje v drese tureckého lídra Trabzonsporu, s ktorým hral aj ťažké zápasy proti AS Rímu v pohárovej Európe. Stanislav Lobotka v lete schudol 6 kilogramov a hrá v podstatne lepšej forme. V Neapole ho ospevujú, nastupuje v základnej jedenástke.

Kocian: Ak chceme na MS, Slovinsko musíme zdolať

Slovinsko, ktoré je stredajším slovenským súperom, tiež nemá dobrý vstup do kvalifikácie o postup na MS 2022 v Katare. Začalo síce domácou výhrou s Chorvátskom, no na pôde Ruska a Cypru nezískalo ani bod. Kocian hovorí o šesťbodovom zápase a nutnosti zvíťaziť.

„Zažívajú niečo podobné ako my. Ocitli sa pod veľkým tlakom, lebo sú naším priamym konkurentom v boji o druhé miesto. Tiež si príliš dobre uvedomujú, že pre obe mužstvá ide o šesťbodový zápas. Ak chceme ísť na svetový šampionát, musíme nad Slovinskom vyhrať.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články