Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prečo návrat Cristiana Ronalda na Old Trafford šokoval futbalový svet?

MANCHESTER - Analýza dôvodov, prečo je návrat Ronalda na Old Trafford absolútny šok pre celý futbalový svet.
Zdroj: 40237
Zdieľajte:

Cristiano Ronaldo sa vracia do Manchesteru United! Táto správa v piatok šokovala celý futbalový svet. Gabriele Marcotti z ESPN to trefne vystihol a zhrnul hlavné dôvody, prečo bol návrat hviezdneho Portugalčana na Old Trafford tak prekvapujúci.

Bude čas analyzovať a hodnotiť, či je to pre Cristiana a United správny krok, ale práve teraz sme ohromení tým, ako sa to stalo.

V prvom rade samotným načasovaním. Prečo Cristiano tak dlho čakal? Nie je to tak, že by sa za posledný týždeň stalo niečo, čo zrazu spôsobilo, že Ronaldo chce opustiť Juventus.

Finančná situácia klubu sa v polovici augusta náhle nezhoršila. Ronaldo zrazu po dvoch rokoch nenarazil na Maxa Allegriho a nepomyslel si „Nie, v skutočnosti nechcem hrať za tohto chlapa“.

Nie je to tak, že by mu Juve sľúbil hviezdne posily a nedoviedol ich: dobre vedel, že okrem Manuela Locatelliho nebudú žiadne hviezdne posily.

Prečítajte si aj

Návrat domov! Cristiano Ronaldo prestúpil, veľké prekvapenie kam

V skutočnosti to vyzerá, ako keby to malo viac čo do činenia s príležitosťami inde, ako s túžbou odísť. Existovali iba štyri reálne destinácie, pokiaľ ide o to, kto si ho mohol dovoliť: Real Madrid, PSG, Man City a Man United.

Madrid chce Mbappeho a PSG si chce Mbappeho udržať. Mendes vedel, že aj keď je Mbappe veľmi dobrý, nemôže hrať za dva tímy naraz a že kto by nemal Mbappeho, mohol by mať o Ronalda záujem.

Rovnako tak bolo alternatívou aj Man City, ktoré prišlo o Harryho Kanea. Man United? Boli tam celý čas a samotná skutočnosť, že ho nezískali skôr, keď to mohlo mať po športovej stránke väčší zmysel, veľa neznamenala.

Ego je súčasťou futbalu a svoju úlohu zohralo možno aj to, že dokázal odpáliť cieľ spájaný so City. A to je ďalšia pozoruhodná časť tohto príbehu, pretože Ronaldo nie je typom hráča, ktorého predávate;

Očakávate, že bude lákaný klubmi, očakávate, že sa budú uchádzať o jeho pozornosť. Namiesto toho Mendes chodil od dverí k dverám."

Manchester United sa každopádne návratom Ronalda zaradil medzi top 3 tímy, ktoré sa v lete posilnili najviac. "Červení diabli" okrem žijúcej legendy a najlepšieho strelca talianskej ligy z uplynulej sezóny získali aj elitného obrancu Raphaela Varana a hviezdneho stredopoliara Jadona Sancha.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ESPN

Diskusia

Podobné články