Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Japonsko

Dnes Vám predstavíme reprezentáciu Japonska, ktorá sa môže stať jedným z čiernych koňov šampionátu
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Japonská futbalová reprezentácia sa prvýkrát predstavila na záverečnom turnaji Majstrovstiev sveta v roku 1998, ktoré sa konali vo Francúzsku. Avšak na tomto šampionáte nepostúpili ani zo skupiny. Ich chvíle ale prišli o 4 roky neskôr, keď spolu s Južnou Kóreou zorganizovali Majstrovstvá sveta a prvýkrát sa svetu predstavili ako mužstvo, ktoré má veľký potenciál do budúcich rokov.

Tento krát sa im už podarilo postúpiť zo základnej skupiny, kde sa stretli s mužstvami ako Belgicko, Rusko či Tunisko. V osemfinále narazili na silné Turecko, ktoré ich vyradilo po víťazstve 1:0. Turci neskôr získali bronzové medaily.

Od roku 1998 boli Japonci na každých Majstrovstvách sveta a inak tomu nie je ani teraz, keď sa na MS v Brazílii predstavia v C skupine s reprezentáciami Kolumbie, Grécka a Pobrežia Slonoviny. Aj keď to nie sú zvučné mená, každopádne postup z tejto skupiny nebude ľahký ani pre jedno mužstvo.

Historicky najviac štartov za futbalovú reprezentáciu Japonska zaznamenal Yasuhito Endō, ktorý sa predstaví aj na týchto majstrovstvách a môže tak svoje štatistiky ešte navýšiť.

Najväčšie úspechy Japonska na vrcholných futbalových podujatiach spadajú hlavne do kategórie nižšieho rangu ako sú Majstrovstvá sveta, a to Majstrovstvá Ázie, kde získali zlaté medaily v rokov 1992, 2000, 2004 a 2011.

Štatistiky a zaujímavosti:

Prvý zápas: Japonsko 0:5 Čína (19.5 1917)

Najvyššia výhra : Japonsko 15:0 Filipíny (27.9. 1967)

Najvyššia prehra : Japonsko 2:15 Filipíny (10.9. 1917)

Tréner : Alberto Zaccheroni

Prezývka : Modrí Samuraji

Umiestnenie v rebríčku FIFA : 47. miesto

Najlepší strelec : Kunishige Kamamoto (80 gólov)

Nominácia hráčov na MS vo futbale v Brazílii:

Brankári:

Eidži Kawašima (Standard Liege), Šuasku Nišikawa (Urawa Reds), Šuiči Gonda (FC Tokio),

Obrancovia:

Masato Morišige (FC Tokio), Juto Nagatomo (Inter Miláno), Jasujuki Konno (Gamba Osaka), Maja Jošida (FC Southampton), Masahiko Inoha (Jubilo Iwata), Atsuto Učida (Schalke 04), Hiroki Sakai (Hannover 96), Gotoku Sakai (VfB Stuttgart),

Stredopoliari:

Jasuhito Endo (Gamba Osaka), Keisuke Honda (AC Miláno), Šindži Kagawa (Manchester United), Makoto Hasebe (1. FC Norimberg), Hiroši Kijotake (1. FC Norimberg), Hotaru Jamaguči (Cerezo Osaka), Tošihiro Aojama (Sanfrecce Hirišima), Manabu Saito (Jokohama F. Marinos),

Útočníci:

Šindži Okazaki (1. FSV Mainz), Joičiro Kakitani (Cerezo Osaka), Juja Osako (TSV Mníchov 1860), Jošito Okubo (Kawasaki Frontale),

Ako si môžete všimnúť na nominácii Japonska, objavilo sa tu niekoľko zvučných mien z top klubov najlepších líg sveta, preto môžu Modrí Samuraji na tomto šampionáte zamiešať kartami a jednoznačne nepatria medzi outsiderov tohtoročných majstrovstiev.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: rôzne zdroje

Diskusia

Podobné články