Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

David Luiz do Barcelony?

Bude David Luiz v nasledujúcej sezóne hráčom Barcelony?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hviezda obranných radov Chelsea podľa viacerých denníkov súhlasila s letným prestupom do Barcelony! Zo Španielska i Anglicka dorazili dnes ráno správy o tom, že brazílsky obranca David Luiz bude novým stredným obrancom Barcelony, ktorá za jeho služby zaplatí 32 miliónov libier.

Prestupové okno sa ešte ani neotvorilo, ale mnoho klubov už jedná s vysnívaným hráčmi a pracuje na posilnení svojich možností. Jedným z nich je napríklad Barcelona, ktorú čaká veľká revolúcia. Kataláncom sa táto sezóna príliš nevydarila, pretože Blaugranas vypadli z Ligy majstrov a ich hra dostala až príliš veľa rán. To si vedenie uvedomuje a začína konať.

Španielsku metropolu opustí nejeden slávny hráč. Barcelona má problémy predovšetkým v zadných radoch a tiež v nich dôjde k najväčšiemu počtu zmien, pretože zmluvy končia brankárovi Victorovi Valdesovi a obrancovi Carlesovi Puyolovi. Náhradou na post brankárskej jednotky by mal byť Marc - André ter Stegen, o pozíciu stopéra sa uchádzal nejeden elitný hráč. Číslom jedna u vedenia katalánskeho celku bol David Luiz a teraz sa zdá, že jeho prestup naberá reálny spád.

Podľa brazílskych športových denníkov už David Luiz súhlasil s ekonomickými podmienkami a je pripravený podpísať na Camp Nou päťročnú zmluvu. Oficiálne vyhlásenie by malo vyjsť najavo ihneď po skončení nadchádzajúceho šampionátu v Brazílii. Táto správa sa objavila aj v anglických médiách Metro a Dailystar. Počas svojho trojročného pôsobenia v Chelsea Luiz vyhral okrem iného Ligu majstrov v roku 2012. S návratom Josého Mourinha ale prišiel o stále miesto v základnej zostave, ktoré pripadlo veteránovi Terrymu a Garymu Cahillovi.

Mourinho by sa v letnom prestupovom období rád sústredil predovšetkým na zmeny v útoku, pretože na odchode zrejme budú Fernando Torres, Demba Ba aj Samuel Eto´o. Novým strelcom Chelsea by sa mal stať Diego Costa z Atlética Madrid. Jasno by Mourinho mal mať aj v obrane, pretože jeho novým prestupovým cieľom je Mehdi Benatia z AS Rím.

ANKETA: Chceli by ste Luiza v Barcelone?

  • Áno

    100%

  • Nie

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články