Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šokujúce spomienky Braithwaita na kolaps Eriksena: Keď som ho videl, myslel som, že je mŕtvy!

KODAŇ - Martin Braithwaite a jeho šokujúce spomienky na kolaps spoluhráča Christiana Eriksena: Myslel som, že zomrel!
Zdroj: 39757
Zdieľajte:

Útočník Barcelony a Dánska Martin Braithwaite hovoril o svojich pocitoch z incidentu, ktorý sa stal v zápase Euro 2020 s fínskou reprezentáciou (0: 1).

Braithwaite: Myslel som, že Eriksen je mŕtvy

V závere prvého polčasu dánsky stredopoliar Christian Eriksen stratil vedomie a spadol. Lekári bojovali o jeho život viac ako 10 minút, potom futbalistu previezli do nemocnice. Braithwaite priznal, že v tých sekundách sa obával najhoršieho.

„Hrozná situácia. Prežil som jeden z najhorších momentov svojho života. Pozrel som sa na neho a myslel som si, že je mŕtvy. Keď vidíte telo v tomto stave ... niet pochýb. Uvedomujete si, že ten človek už nie je. Takto mi to v tých sekundách pripadalo. Našťastie to dopadlo inak,“ citoval Braithwaita BeIN Sports.

Prečítajte si aj

V popredí vľavo Tomáš Hubočan (Slovensko) a vpravo Josip Iličič (Slovinsko).4 hviezdne mená v hľadáčiku AC Miláno

Christian Eriksen bol hospitalizovaný v Kodani, podarilo sa stabilizovať ho a o pár dní po incidente mu operačne vložili defibrilátor, ktorý má zabezpečovať stabilný rytmus jeho srdca.

V Taliansku nie je povolené hrať futbalistom s defibrilátorom. Prístroj by Eriksenovi museli odobrať, aby mohol pokračovať v drese Interu Miláno.

Futbal má zakázané hrať minimálne do februára 2022, informuje o tom Sky Sport Italia.

Ak lekári po vyšetrení a testoch zistia, že komplikácie so srdcom Eriksena nastali vplyvom dočasného zápalu a bude umožnené hráčovi vybrať defibrilátor, ktorý mu bol voperovaný na zabezpečenie stabilného srdcového rytmu, potom Eriksen bude môcť pokračovať v hraní za Inter.

Čas potrebný na ďalšie testovanie a vybratie implantátu je najmenej šesť mesiacov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: BeIN Sports, Sky Sport Italia

Diskusia

Podobné články