Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Arséne Wenger po troch rokoch späť v hre! Jeho nový tím mnohých prekvapí

LONDÝN - Legendárny tréner Arséne Wenger sa má po troch rokoch vrátiť späť do súťažného futbalu. Posadí sa na lavičku tohto tímu
Zdroj: 39350
Zdieľajte:

Arséne Wenger sa podľa najnovších informácií po troch rokoch vracia na futbalovú scénu!

Wenger sa má stať novým trénerom Švajčiarska

Wenger sa stal legendou Arsenalu Londýn, na lavičke ktorého pôsobil dlhých 22 rokov. Z londýnskeho klubu odišiel v roku 2018.

71-ročný odborník odvtedy pôsobil ako šéf globálneho futbalového rozvoja FIFA a objavil sa aj v pozícii televízneho analytika.

Wenger sa má stať novým trénerom reprezentácie Švajčiarska. Informuje o tom niekoľko švajčiarskych médií, vrátane Blicku. Nahradiť by mal odchádzajúceho Vladimira Petkovica, ktorý sa stal novým trénerom francúzskeho Bordeaux.

Švajčiarsko chce trénera, ktorý dokáže tím doviesť na budúcoročné MS v Katare a rýchlo sa uchytí.

Prečítajte si aj

V hre je hviezdna výmena medzi Interom Miláno a Arsenalom

Švajčiari sa usilovali angažovať Wengera už v roku 1995, keď bol trénerom japonského tímu Grampus Nagoja. No Wenger v tom čase odmietol predčasne ukončiť pôsobenie v Japonsku.

O rok neskôr sa stal bossom lavičky Arsenalu a "kanonierov" priviedol k zisku troch titulov v anglickej Premier League a sedemkrát pod jeho vedením Arsenal vyhral FA Cup.

Pod taktovkou Wengera hral súčasný kapitán Švajčiarov Granit Xhaka dva roky.

Wenger je ideálnym adeptom na pozíciu trénera Helvétov aj z toho dôvodu, že plynule hovorí šiestimi svetovými jazykmi. V švajčiarskej kabíne sa rozpráva nemecky, francúzsky aj taliansky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: blick.ch

Diskusia

Podobné články