Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škrtel potvrdil možnosť presunu do Trnavy: Čo mu zatiaľ bráni v návrate?

TRNAVA - Martin Škrtel prezradil, že jeho štart v drese Trnavy je možný a čo mu zatiaľ bráni v návrate na súťažné ihriská?
Zdroj: 34856
Zdieľajte:

Bývalý slovenský reprezentačný kapitán Martin Škrtel utrpel koncom roka 2020 nepríjemné zranenie - roztrhnutú achilovku. Niekoľko mesiacov rekonvalescencie je za ním a teraz už tvrdo maká na svojom návrate do súťažného diania.

Škrtel pripustil možnosť štartu v drese Trnavy

„Už posledné dva mesiace poriadne makám, dvojfázové tréningy som mal už aj v Istanbule. Myslím si preto, že som pripravený. Sám som však zvedavý, čo ma čaká," uviedol pre Denník Šport.

Pred niekoľkými týždňami sa v médiách objavila informácia o tom, že Škrtel sa dohodol na spolupráci so Spartakom Trnava. Dôrazný stopér možné pôsobenie v červeno-čiernom drese potvrdil.

„Už dávnejšie som povedal, že na Slovensku sú dve mužstvá, v ktorých by som si vedel predstaviť ďalšie pôsobenie. Jedno z nich je Trnava a druhé Trenčín. Nie je tajomstvo, že so Spartakom sme boli v kontakte už aspoň dva roky, až doteraz som však mal ambíciu hrať stále v zahraničí. Teraz sme sa už s rodinou presťahovali na Slovensko. S Trnavou sme stále v kontakte a uvidíme, ako to dopadne.“

Začiatkom júla portál šport24.sk informoval s odvolaním sa na svoj zdroj oboznámený so situáciou, že Škrtel sa už s Trnavou dohodol v predstihu na spolupráci. Plat by mal dostávať vo výške 10-tisíc eur mesačne.

Prečítajte si aj

VIDEO Adept na gól roka! Andreas Pereira z Manchesteru United zavesil nechytateľne

Potrebuje posilniť lýtko na zranenej nohe

Škrtel absolvoval testy, aby zistil, ako na tom je po fyzickej stránke. Lýtko na nohe, na ktorej mal poranenú achilovku, je ale stále výrazne slabšie ako na druhej končatine a tak ešte nemôže ísť do plného zaťaženia.

„Overovali sme silu lýtka. Či je pripravené ísť do šprintového zaťaženia. Žiaľ, zatiaľ to tak nie je, takže na tom budem musieť asi najviac pracovať.“

Dôležité pri návrate po tak závažnom zranení bude správne si nastaviť hlavu. Samotný Škrtel priznáva, že ešte stále ho mátajú myšlienky na zranenie, ktoré utrpel v drese tureckého Basaksehiru.

„Cítil som aj predtým, keď som behával a robil rôzne cvičenia, že mám v podvedomí moment, keď mi to v nohe puklo. Akoby som čakal, že sa to stane znovu. Verím však, že nič také nehrozí. Práve preto potrebujeme zistiť, ako na tom som a aké tréningy musíme zvoliť, aby sme sa vydali správnym smerom.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články