Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 futbalistov, ktorí už v Slovane nemajú čo hľadať

Prievan v kabíne – tradičné slovné spojenie, čo používajú noví tréneri, ktorí prídu do tímu mimo prestupového obdobia. Automaticky tak zo seba zmyjú zodpovednosť za výkony mužstva až do prvých zápasov jarnej časti.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nezáleží na tom, že Slovan po majstrovskej sezóne, v ktorej bez väčších problémov ničil všetkých súperov (v tradičnom derby na ihrisku Trnavy vyhral dokonca s B-tímom!), neurobil žiadne veľké zmeny. Tréneri stále nedokážu preniesť na seba zodpovednosť a chybu vidia len v kádri, v hráčoch. Je zaujímavé, že hoc´sú v Slovane stále tí istí hráči, miesto o titul zrazu bojujú pomaly o záchranu.

Pripravili sme si pre vás päticu futbalistov, ktorí sú v Slovane prebytoční a mali by už počas zimného prestupového obdobia zmeniť pôsobisko.

Pavel FOŘT

Český forvard nepatril v Slovane medzi hráčov, ktorých by si diváci obľúbili. V zápasoch toho veľa neukázal, góly však strieľal so železnou pravidelnosťou. Kariéru mu pribrzdila pľúcna embólia, kvôli ktorej dlho pauzoval a evidentne na ňom zanechala stopy. Rodák z Plzne sa pravdepodobne nikdy nedostane do formy, akú mal vo svojich najlepších rokoch a pre Slovan je v súčasnosti skôr príťaž, akoby z neho mal úradujúci majster úžitok.

Igor ŽOFČÁK

Skúsený futbalista zvádza boj so slovanistickými tribúnami už roky. Jeho herný prejav už zďaleka nepripomína bývalého slovenského reprezentanta alebo hráča pražskej Sparty, práve naopak. Neustále klesajúca forma a slabá výkonnosť síce kapitána belasých na radosť fanúšikov posadila na lavičku, stačilo to však na predĺženie zmluvy. Niektorí hráči, hold, už v 31 rokoch sú na pokraji futbalových síl a Igor Žofčák by mal určite začať uvažovať nad novou prácou.

Juraj HALENÁR

Rodák z Trnavy nemal nikdy šancu do Slovana úplne zapadnúť. Aj ako hráč Interu či Petržalky bol bratislavskému Slovanu vždy nenávideným konkurentom, hlavne pre svoj strelecký kumšt. Ten spočiatku nestratil ani v Slovane, za čo sa dostal na prvé miesto v Klube ligových kanonierov. Jeho správanie mimo trávnika (a často aj na ňom) však dospeli do nevraživosti s fanúšikmi, ktorí nahlas požadujú jeho odchod. Sám hráč už naznačil, že ten sa blíži...

Mamadou BAGAYOKO

Je až priam neuveriteľné, ako dlho sa tento krajný obranca drží belasého dresu. V minulosti síce patril medzi futbalovú špičku našej najvyššej súťaže, pre ktorú mal odísť aj do Wolfsburgu, ťažké zranenie však z neho spravili béčkového futbalistu, nad ktorým už nejeden tréner zlomil palicu. Bagayoko, ktorý mal zmeniť pôsobisko už po nejednom ‚prievane v kabíne’, však v Slovane stále hráva a po príchode Jozefa Chovanca dokonca pravidelne v základnej jedenástke. Jeho slabá výkonnosť a neobratné hranie naposledy spôsobili výprask v tradičnom derby. Bude to to posledné, čo sme od Bagayoka v Slovane videli?

Dušan PERNIŠ

Inkasovať za dva mesiace 33 gólov a mať stále neohrozenú pozíciu v bránke – to je nonsens, ktorý ale prináša politika bratislavského Slovana. Aj keď sa belasým podaril dobrý nákup z Dunajskej Stredy v podobe kvalitného Martina Polačeka, ten šancu stále nedostal. Prečo asi? Bývalý slovenský reprezentant pôsobí v bráne neisto až zdeprimovane, dlhší oddych či možno až zmena prostredia by mu určite prospela. Ak nie je nevyhnutná.

Čo čaká bratislavský Slovan vo zvyšku jesennej časti a čo prinesie zimná prestávka? Nechajme sa prekvapiť. Na odpísanie je však určite viac, ako len päť futbalistov...

Zdieľajte:
Autor: Mišo Iks
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články