Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Špekulujú Angličania? Chcú sa vyhnúť nebezpečnému súperovi

LONDÝN - Vyzerá to tak, že Angličania špekulujú. Dôvod je zrejmý.
Zdroj: 39798
Zdieľajte:

Anglicko negatívne prekvapilo v piatkovom súboji proti Škótsku na EURO 2020. V "ostrovnom derby" sa zrodila bezgólová remíza. Bol to nudný zápas bez vzruchu a veľkých šancí.

Špekulujú Angličania?

Šokujúci bol herný prejav zverencov Garetha Southgatea. Netlačili sa príliš do ofenzívy, neboli agresívni v presingu, hrali častokrát dozadu a mimoriadne opatrne. Zdalo sa, ako keby ani nehrali na víťazstvo.

Okamžite sa vynorili teórie o tom, že Angličania špekulujú. A olej do ohňa týchto špekulácií prilievajú aj pozápasové vyjadrenia trénera Garetha Southgatea, ktorého cituje napríklad španielsky AS.

„Chápem, že sme na Wembley a že je to zápas proti Škótsku, v ktorom každý chce, aby sme vyhrali. Chceli sme vyhrať. Ale je to v kontexte turnaja a postup je najdôležitejšia vec."

Prečítajte si aj

Hviezda Argentíny novou posilou Atlética Madrid

Dôvod, prečo Angličania špekulujú s celkovým kontextom turnaja, je priam evidentný.

Anglicko má rovnako ako Česko po dvoch odohratých zápasoch štyri body na konte. Angličanom stačí jeden bod na istotu postupu a v prípade remízy si zaistia druhé miesto v tabuľke. Majú horšie skóre ako ČR.

Zdá sa, že postup z druhého miesta je cieľom Anglicka. Prečo? Lebo víťaz ich skupiny sa v osemfinále stretne s druhým zo skupiny F, kde hrá Francúzsko, Portugalsko a Nemecko. Takže Southgate a jeho tím radi prenechajú víťazstvo vo svojej skupine Česku.

Angličanov v prípade postupu z druhého miesta čaká súper zo "slovenskej" skupiny, ktorá je podstatne slabšia ako skupina smrti F.

Takže záverečné stretnutie s Českom sa môže veľmi ľahko ukázať ako fraška.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: AS, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články