Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hapal prezradil, či bola výhra SR zaslúžená: V tomto hrajú Slováci inak ako pod mojou taktovkou

PRAHA - Tréner Pavel Hapal o rozdieloch v štýle hry Slovenska pod jeho a Tarkovičovým vedením
Zdroj: 36307
Zdieľajte:

Bývalý reprezentačný tréner Slovenska Pavel Hapal bol v pondelok hosťom v štúdiu ČT Sport. Potešili ho víťazstvá Česka so Škótskom aj Slovenska s Poľskom.

Podľa Hapala bola výhra Slovákov zaslúžená

„Asi zaslúžené víťazstvo. Zápas ovplyvnila červená karta. Neviem, ako by sa to bez nej vyvíjalo. Bol to zásadný moment. Potom sa hra vyrovnala. Slováci boli silní na lopte, majú silné individuality. Rozhodla však štandardná situácia, ktorá mohla rozhodnúť aj na druhej strane. Keby to Poliaci ubránili, asi by to skončilo 1:1. Predviedli ale málo na to, aby mohli pomýšľať na víťazstvo.Slovensku sa podarila akcia po rohu, kedy sa Škriniar výborne zorientoval a rozhodol. Potom to už bolo len o dohraní zápasu,” zhodnotil Hapal výhru Slovákov.

Po tom, ako skončil český odborník na lavičke slovenskej reprezentácie, taktovky sa chopil Štefan Tarkovič. Ten dokormidloval slovenskú loď cez úskalia baráže až k brehom európskeho šampionátu.

Prečítajte si aj

Poliaci hádžu vinu za prehru so SR na brankára! Takýto gól by určite nemal dostať, tvrdí aj Nigel de Jong

Rozdiel v štýle hry

Hapal poskytol krátku analýzu toho, v čom je herný štýl Slovenska iný v porovnaní s jeho pôsobením na našej lavičke:

„Hrajú trochu inak ako za mňa. Z hustého bloku, organizovane prehusťujú svoju polovicu. Snažia sa kombinačne dostať dopredu do šance. Podarilo sa im to v prvej polovici, kedy dali gól a zmenili vývoj zápasu. Poliaci sa potom snažili, ale nemali veľa priestoru, Slováci dobre prehustili obranu. Po vyrovnaní som čakal ešte zaujímavý zápas, ale prišla červená karta. V desiatich to mali Poliaci veľmi ťažké.”

Slovensko má na konte tri body a solídny základ pre postupové vyhliadky. Pred sebou ešte dvojzápas proti Španielsku a Švédsku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ČT Šport

Diskusia

Podobné články