Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bývalého šéfa polície odsúdili na 2 170 rokov vo väzení! Dôvodom sprisahanie proti Fenerbahce

ISTANBUL - 2 170 rokov vo väzení! Bývalého šéfa polície odsúdili za sprisahanie proti Fenerbahce
Hráči Fenerbahce Istanbul.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Turecký súd vyniesol rozsudky v prípade sprisahania proti vedúcim predstaviteľom Fenerbahce, informovala ESPN.

V roku 2011 bol bývalý prezident Fenerbahce Aziz Yildirim odsúdený na šesť rokov väzenia pre obvinenia z ovplyvňovania výsledkov zápasov a vytvorenia nelegálnej organizácie.

Vo väzení strávil rok. Na súde poprel obvinenia a uviedol, že prípad bol zámerne vykonštruovaný tak, aby podkopal istanbulský klub, ktorý vyhral domáci turecký ligový titul 19-krát.

Prečítajte si aj

4-násobný víťaz Ligy majstrov možno po EURO zavesí kopačky na klinec

2 170 rokov vo väzení za sprisahanie proti Fenerbahce

V roku 2016 obžaloba v Istanbule tvrdila, že ovplyvňovanie výsledkov zápasov z roku 2011 bolo sprisahaním priaznivcov verejného činiteľa Fethullaha Gülena, ktorý infiltroval turecký súdny systém a políciu, aby poškodili klub a zvrhli jeho čelných predstaviteľov.

Súd 5. júna odsúdil Hidayeta Karaca, ktorý bol šéfom mediálnej skupiny Samanyolu, ktorú vláda neskôr uzavrela, na 1406 rokov väzenia.

Karadžu obvinili z podnecovania odpočúvania a falšovania dokumentov. Bývalý policajný šéf Nazmi Ardich bol odsúdený na 2 170 rokov väzenia pre obvinenia z falšovania dokumentov a sprisahania proti klubu. Taktiež sa uvádza, že súd odsúdil najmenej 25 ďalších obžalovaných na trest odňatia slobody.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ESPN

Diskusia

Podobné články