Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nová hviezda do obrany Liverpoolu: Po EURO U21 podpíše päťročný kontrakt!

LIVERPOOL - Liverpool má novú hviezdu do obrany! Po EURO U21 podpíše päťročnú zmluvu!
Zdroj: 39590
Zdieľajte:

FC Liverpool a obranca Ibrahima Konaté dosiahli dohodu o päťročnom kontrakte. Informuje o tom ESPN.

Ibrahima Konaté a Virgil van Dijk novou stopérskou dvojicou Liverpoolu

Pred pár týždňami úspešne absolvoval lekársku prehliadku a zmluva sa skompletizuje po návrate obrancu z európskeho šampionátu do 21 rokov, na ktorom reprezentuje Francúzsko.

The Reds si v poslednom kole anglickej Premier League zaistili miestenku v Lige majstrov. Aktivovali výstupnú klauzulu Konatého vo výške 41,5 milióna eur.

Francúzskeho obrancu, ktorý oslávil v utorok svoje 22. narodeniny, skauti Liverpoolu sledovali dlhodobo. Napriek zraneniu boku, pre ktoré vynechal v tejto sezóne niekoľko mesiacov, zanechal výborný dojem.

Prečítajte si aj

Trojica hviezd, ktorá je jednou nohou preč z Realu Madrid: Klub chce za nich 100 miliónov eur!

Je vysoký a silný, hrá v dobrom tempe a zlepšil sa v hre s loptou aj takticky pod vedením tréner Juliana Nagelsmanna v Lipsku. Jurgen Klopp je jeho veľkým fanúšikom a chce ho vidieť po boku Virgila van Dijka v stopérskej dvojici v budúcej sezóne.

The Reds v nedávno skončenej sezóne riešili obrovský problém práve so zložením strednej obrany. Pre zranenia vypadli van Dijk, Joel Matip aj Joe Gomez.

Príchod Ibrahimu Konatého na Anfield znamená, že klub nemá záujem o pokračovanie Ozana Kabaka a neaktivuje klauzulu o možnosti trvalého prestupu zo Schalke. Kabak by mal v Lipsku zaplátať diery po odchádzajúcich stopéroch Konatém a Dayotovi Upamecanovi, ktorý zamieril do Bayernu.

Podľa ESPN Rhys Williams opustí Liverpool formou hosťovania a klub bude na Nathaniela Phillipsa počúvať toto leto ponuky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ESPN

Diskusia

Podobné články