Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V nominácii na Zlatú loptu FIFA až šesť Nemcov

V nominácii na Zlatú loptu FIFA pre najlepšieho futbalistu sveta za rok 2014 figuruje šesť Nemcov z tímu úradujúcich majstrov sveta.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Do 23-členného výberu sa dostali brankár Manuel Neuer, obranca Philipp Lahm, stredopoliari Bastian Schweinsteiger s Tonym Kroosom, útočník Thomas Müller a krídelník Mario Götze - strelec víťazného gólu vo finále MS proti Argentíne. Informovala o tom agentúra dpa.

V nominácii nechýbajú ani obhajca trofeje Portugalčan Cristiano Ronaldo a Argentínčan Lionel Messi. Horúcimi kandidátmi na Trénera roka sú kouč majstrov sveta z Nemecka Joachim Löw a Talian Carlo Ancelotti, ktorý v uplynulej sezóne priviedol Real Madrid k triumfu v Lige majstrov. Anketu každoročne organizuje Medzinárodná futbalová federácia v spolupráci s magazínom France Football.

Do hlasovania sa zapoja kapitáni a tréneri reprezentačných tímov i vybraní novinári. Prvého decembra oznámia troch finalistov v jednotlivých kategóriách, mená ocenených slávnostne vyhlásia 12. januára 2015 na slávnostnom galavečeri v priestoroch Kongresshausu v Zürichu. Vo švajčiarskom sídle FIFA udelia aj Cenu Ferenca Puskása pre autora najkrajšieho gólu roka a Cenu Fair Play.

nominácia na Zlatú loptu FIFA:

Gareth Bale (Wal.), Karim Benzema (Fr.), Diego Costa (Šp.), Thibaut Courtois (Bel.), Cristiano Ronaldo (Port.), Angel Di Maria (Arg.), Mario Götze (Nem.), Eden Hazard (Bel.), Zlatan Ibrahimovič (Švéd.), Andres Iniesta (Šp.), Toni Kroos (Nem.), Philipp Lahm (Nem.), Javier Mascherano (Arg.), Lionel Messi (Arg.), Thomas Müller (Nem.), Manuel Neuer (Nem.), Neymar (Braz.), Paul Pogba (Fr.), Sergio Ramos (Šp.), Arjen Robben (Hol.), James Rodriguez (Kol.), Bastian Schweinsteiger (Nem.), Yaya Toure (Pobr.Slon.)

nominácia na Trénera roka:

Carlo Ancelotti (Tal./Real Madrid), Antonio Conte (Tal./Juventus Turín, Taliansko), Pep Guardiola (Šp./Bayern Mníchov), Jürgen Klinsmann (Nem./USA)), Joachim Löw (Nem./Nemecko), Jose Mourinho (Port./Chelsea FC), Manuel Pellegrini (Čile/Manchester City), Alejandro Sabella (Arg./Argentína), Diego Simeone (Arg./Atletico Madrid), Louis van Gaal (Hol./Holandsko/Manchester United)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články