Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tarkovič má ideálnu predstavu: Takto vyzerá nominácia na záverečný kemp pred EURO

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič nominoval na záverečný kemp pred EURO 2020 spolu 24 hráčov.
Zdroj: 39486
Zdieľajte:

Do rakúskeho Windischgarstenu pocestujú aj Denis Vavro z Huescy či Erik Jirka s CD Mirandes, po prípravnom zápase s Bulharskom (1. júna o 18.00 h v Riede) určí kouč národného tímu konečnú nomináciu. V generálke proti Rakúsku (6. júna o 17.30 h vo Viedni) už bude môcť počítať len s hráčmi, ktorí budú figurovať na 26-člennej šampionátovej súpiske.

"Bolo to pre nás veľmi hektické obdobie. Zmenili sa nám mestá a dejiská zápasov, automaticky sa nám zmenila tréningová báza. Táto nominácia nie je finálna, je to výber na tréningový kemp. Skladba bola ovplyvnená tým, že krajiny ako ČR, USA a Španielsko majú program až do 30. mája a podľa reglementu UEFA sú kluby povinné uvoľniť hráčov až po tomto termíne. Preto sme z tohto dôvodu hráčov z týchto krajín teraz do nominácie nezaradili. Budem sa však snažiť byť v komunikácii aj s hráčmi z týchto klubov," povedal na utorkovej tlačovej konferencii Tarkovič.

Slováci sa v E-skupine presunutého EURO 2020 postupne stretnú s Poľskom (14. júna o 18.00 SELČ v Petrohrade), Švédskom (18. júna o 15.00 SELČ v Petrohrade) a Španielskom (23. júna o 18.00 SELČ v Seville). Tarkovič oznámi záverečnú nomináciu 2. júna. Vo výbere na tréningový kemp chýba viacero futbalistov, ktorí sa v nej môžu objaviť. "Je zbytočné ich dávať momentálne do nominácie, keď mi kluby povedia, že ich neuvoľnia. Preto využijeme priestor, aby sme viedli viacerých hráčov v tréningovom procese a v zápase proti Bulharsku, budeme mať dostatok informácií, aby sme sa mohli zodpovedne rozhodnúť. Vplyvov na konečnú podobu bude ešte veľmi veľa," vysvetlil reprezentačný tréner.

Zraz prvej skupiny reprezentantov je na programe v pondelok 24. mája v Senci: "Na tomto zraze by sa malo zúčastniť len deväť hráčov. Ide o Kuciaka, Šatku, Hubočana, Maka, Ďuriša, Holúbka, Bera, mal by prísť aj Marek Rodák a Juraj Kucka je už na Slovensku." Druhá grupa sa zíde o tri dni neskôr na tom istom mieste a následne sa presunie do Windischgarstenu. V rakúskom stredisku absolvujú Slováci záverečnú fázu prípravy na šampionát pred odletom do Petrohradu: "Tomáš Suslov s Róbert Boženík možno ešte budú hrať baráž v holandskej lige, ale mala by sa skončiť 22. mája, takže by mali byť k dispozícii najneskôr 27. mája. Uvidíme, ako to bude so Stanom Lobotkom, komunikujeme s ním aj s Neapolom. Buď príde 24., alebo potom 27., podľa toho, či ho klub bude chcieť držať do konca súťaže. Ondro Duda môže spadnúť s Kolínom do baráže, v takom prípade samozrejme ani on nezasiahne do zápasu s Bulharskom. Po zápase s Bulharskom urobíme finálnu nomináciu, samozrejme aj s hráčmi, ktorí sa nemôžu zúčastniť na tomto bloku prípravy."

Prečítajte si aj

VIDEO Guardiola to parádne roztočil! Cigara a Oasis na plné hrdlo: Unikli zábery z titulovej oslavy Man City

Tarkovič počíta s výhľadom na ME aj s hráčmi, ktorých v uplynulom čase trápili zdravotné ťažkosti. Denis Vavro a Juraj Kucka pôjdu už do Rakúska, Ivan Schranz z Jablonca figuruje medzi náhradníkmi: "Zranenie Denisa Vavra by nemalo byť nič vážnejšie, verím, že bude v poriadku. Juraj Kucka už komunikuje s naším lekárskym tímom a rieši problémy, takisto by nemal byť ohrozený jeho štart na ME. Ďalší otázny je Ivan Schranz, určite vyviniem aktivitu, aby sme ho čo najskôr dostali na Slovensko a aby sme ho pripravili na šampionát."

Slovenský kouč už má predstavu, ktorých 26 hráčov by v ideálnej situácii povolal na šampionát: "Pre každého jedného hráča je záverečný turnaj veľká motivácia, vnímam to a chápem to. Aj preto sa budem snažiť urobiť záverečnú nomináciu čo najcitlivejšie a verím, že aj najobjektívnejšie. Budeme pracovať s tromi brankármi a 23 hráčmi v poli. Určite je to výhoda v pandemickej situácii, reglement UEFA presne stanovuje postup, keď sa niekto nakazí, aby sme vedeli, ktorí hráči budú k dispozícii na zápas."

nominácia SR na kemp vo Windischgarstene pred EURO 2020:

brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Dušan Kuciak (Lechia Gdansk), Marek Rodák (FC Fulham)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Denis Vavro (SSD Huesca), Milan Škriniar (Inter Miláno), Tomáš Hubočan (Omonia Nikózia), Jakub Holúbek (Piast Gliwice)

stredopoliari: Marek Hamšík (IFK Göteborg), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť), Vladimír Weiss (Slovan Bratislava), László Bénes (FC Augsburg), Lukáš Haraslín (Sassuolo Calcio), Tomáš Suslov (FC Groningen), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Erik Jirka (CD Mirandes)

útočníci: Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Dávid Strelec (ŠK Slovan Bratislava)

náhradníci:

brankári: Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (KV Kotrijk), František Plach (Piast Gliwice), Dominik Holec (Raków Czestochowa)

hráči: Martin Valjent (RCD Mallorca), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Dávid Hancko (Sparta Praha), Ján Greguš (Minnesota United), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Jakub Hromada (Slavia Praha), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Boris Sekulič (Chicago Fire), Kristián Koštrna (Spartak Trnava), Norbert Gyömbér (Salernitana), Branislav Niňaj, Pavol Šafranko (obaja OSK Sepsi), Tomáš Huk (Piast Gliwice), Martin Chrien (Mezőkövesd-Zsóry), Erik Sabo (Caykur Rizespor), Róbert Mazáň (MFK Karviná), Jakub Považanec, Ivan Schranz (obaja FK Jablonec), Michal Sipľak (Cracovia Krakov), Samuel Mráz (Zaglebie Lubin), Dávid Hrnčár (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble), Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava), Michal Faško (Slovan Liberec), Ladislav Almási (Achmat Groznyj), Nicolas Špalek (Brescia Calcio)


realizačný tím:
hlavný tréner: Štefan Tarkovič
asistenti trénera: Marek Mintál, Samuel Slovák
tréner brankárov: Miroslav Seman
kondičný tréner: Martin Rusňák
videoanalytik: Michal Slyško
technický vedúci: Róbert Tomaschek
lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener
fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko, Martin Nozdrovický
masér: Mário Prelovský
kustódi: Ján Beniak, Marek Košáň

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články