Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zidane naznačil odchod: Toto je hlavný kandidát na nového trénera Realu Madrid

MADRID - Zidane naznačil svoj odchod. Toto je hlavný kandidát na jeho nástupcu!
Zdroj: 39414
Zdieľajte:

O tom, že Zinedine Zidane skončí po sezóne na lavičke Realu Madrid, sa špekuluje dlhšie. Bez ohľadu na to, ako "biely balet" dopadne v boji o španielsky titul.

Nedávno sa riešil jeho konflikt na tréningu s brazílskym obrancom Marcelom, ktorého vyradil z nominácie na zápas v Granade.

Zidane naznačil koniec

Francúzsky tréner na predzápasovej tlačovke pred súbojom s Bilbaom naznačil, že po sezóne na lavičke Realu skončí.

„Neviem, čo sa stane. Som teraz tu a zajtra máme zápas. Čokoľvek sa môže stať, pretože toto je Real Madrid. Dávam zo seba všetko. Potom možno príde okamih, keď bude potrebná zmena pre dobro všetkých," cituje slová Zidana portál goal.com.

„Sú chvíle, keď tam potrebujete byť a sú chvíle, keď tam nie ste potrebný. Ale pre blaho všetkých, nielen pre mňa. Každý okamih využívam naplno. Nevieme, čo sa stane za dva alebo tri roky."

„Keď vidím svojich hráčov trénovať, robí ma to emotívnym. Rád vidím svojich hráčov trénovať. Potom prídu zápasy, no je to o každodennej práci."

Raúl horúcim kandidátom

Podľa španielskych médií je najhorúcejším adeptom na potenciálne voľné miesto trénera Realu Madrid klubová legenda Raúl.

Prečítajte si aj

Odmietol Barcelonu, odolá Realu? Biely balet pripravuje ponuku pre hviezdu Interu

Prvé trénerské skúsenosti zbieral v Al Sadd. No v roku 2018 prevzal taktovku nad "béčkom" Realu a aktuálne bojuje s Castillou o postup do Segunda Division po takmer dekáde.

Raúl si na lavičke Castilly počína skvele. Napriek tomu, že ide o náročnú sezónu - zranenia, Covid obmedzenia, množstvo povolaní do "áčka". Dokázal to však ustáť a tím výborne manažuje.

"Jeho charakter a odhodlanie milovali počas jeho hráčskej kariéry a robí dojem týmito vlastnosťami aj ako tréner," chváli Raúla a jeho trénerské schopnosti Marca.

Raúlove trénerské úspechy nezostávajú bez povšimnutia. Počas sezóny mu volali z bývalého klubu Schalke, chceli pomoc v boji o záchranu v Bundeslige. Odmietol. Neskôr sa mu ozvali z Frankfurtu, kde chceli, aby prebral tím pred budúcou sezónou.

Raúl je pripravený na ďalší krok a posun na pozíciu hlavného trénera "áčka" Realu Madrid je prirodzeným vyústením jeho cesty. Je to "Madridista" srdcom aj telom, veď dres "Los Blancos" ako hráč obliekal šestnásť rokov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Marca, goal.com

Diskusia

Podobné články