Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Anglická nominácia na MS zverejnená

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson v pondelok zverejnil 23-člennú nomináciu na majstrovstvá sveta do Brazílie
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Stavil v nej na mladosť, keď vybral "mladé pušky" ako sú Ross Barkley, Raheem Sterling, Alex Oxlade-Chamberlain, Luke Shaw či Adam Lallana, informovala agentúra AP.

Hodgson už dávnejšie sľúbil, že jeho tím na majstrovstvách sveta v Brazílii predvedie ofenzívny futbal na hranici rizika a talentovaným mladým hráčom nechá šancu sa prejaviť. Na uplynulých MS v roku 2010 v Juhoafrickej republike sa reprezentácia Anglicka prezentovala pod vedením Fabia Capella sterilným, defenzívnym futbalom a Anglicko vypadlo v osemfinále s Nemeckom.

Angličania sa stretnú v základnej skupine na tohtoročnom svetovom šampionáte s Talianmi, Uruguajom a Kostarikou. V príprave na MS sa majstri sveta z 1966 stretnú s Peru, Ekvádorom a Hondurasom.

nominácia Anglicka na MS do Brazílie:

brankári: Joe Hart (Manchester City), Ben Foster (West Bromwich Albion), Fraser Forster (Celtic Glasgow)

obrancovia: Leighton Baines (FC Everton), Gary Cahill (Chelsea Londýn), Phil Jagielka (FC Everton), Glen Johnson (FC Liverpool), Luke Shaw (FC Southampton), Chris Smalling, Phil Jones (obaja Manchester United)

stredopoliari: Ross Barkley (FC Everton), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal Londýn), Raheem Sterling, Steven Gerrard (obaja FC Liverpool), Frank Lampard (Chelsea Londýn), Adam Lallana (FC Southampton), Jordan Henderson (FC Liverpool), James Milner (Manchester City), Jack Wilshere (Arsenal Londýn)

útočníci: Rickie Lambert (FC Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (FC Liverpool), Danny Welbeck (Manchester United)

náhradníci: John Ruddy (Norwich City), Jon Flanagan (FC Liverpool), John Stones (FC Everton), Michael Carrick, Tom Cleverley (obaja Manchester United), Andy Carroll (West Ham United), Jermain Defoe (Toronto FC)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články