Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dortmund prežíva krízu, sú bod nad zostupovou zónou

Dortmund zožiera kríza, prehral štvrtý ligový zápas v rade a v tabuľke sú na 15. mieste so ziskom siedmych bodov. To ich delí len o jeden bod od zostupovej zóny.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Futbalistom Bayernu Mníchov pravdepodobne odpadol v nemeckej bundeslige veľký konkurent v boji o titul. Po 9. kole je priepasť medzi tabuľkovými lídrami z Bavorska a Borussiou Dortmund už 14-bodová. Úradujúci vicemajster sa trápi, keď dosiahol zatiaľ len dve víťazstvá z deviatich zápasov. Naposledy v sobotu prehrali zverenci trénera Jürgena Kloppa doma s Hannoverom 0:2. V tabuľke sa s bilanciou 2-1-6 prepadli až na 15. miesto a štyri kolá po sebe nezískali ani bod.

"Mali sme štyri či päť výborných príležitostí, ale nedotiahli sme ich do gólového konca. Nesmie nás to položiť, musíme bojovať ďalej. Sami sa musíme vyštverať z tejto situácie a ja verím, že sa nám to čoskoro podarí," odhodlane vyhlásil Klopp. Jeho tím mal pred 80-tisícovým davom jasnú prevahu, na strely vyhral 17:7 a na rohy 14:1, nedokázal však streliť gól. Štyri prehry v rade naposledy zaknihoval klub z Vestfálska v roku 2000. "Snažíme sa, ale naše úsilie vychádza nazmar. V minulej sezóne by sme v tomto zápase strelili dva-tri góly a získali tri body. Teraz trafíme žrď, brvno, spálime ďalšie šance. Je skvelé, akú majú s nami fanúšikovia trpezlivosť, ale je načase, aby sme aj my im dali dôvod na radosť," vyhlásil stredopoliar Ilkay Gündogan.

Dortmund, ktorý je víťazom bundesligy z rokov 2011 a 2012, sa v najbližšom 10. kole najvyššej nemeckej súťaži predstaví práve na pôde Bayernu. Zápas je na programe v sobotu 1. novembra o 18.30 h. "Hráči si musia cez týždeň vyčistiť hlavy. Nemôžeme ísť na Bayern v porazeneckej nálade. Momentálna kríza je otázkou stavu našej mysle. Nemáme horších hráčov ako Bayern, nie sme slabší tím. Budem pracovať na tom, aby to hráči pochopili," dodal Klopp, ktorý je známy ako veľký motivátor. Generálkou na duel v Mníchove bude v utorok 28. októbra súboj národného pohára na pôde St. Pauli.

Dortmundu sa vôbec nedarí v domácej súťaži, opakom je však jeho doterajšie vystúpenie v Lige majstrov. "Žlto-čierni" majú na konte plný počet 9 bodov a mieria za postupom do jarného osemfinále.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články