Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Real Madrid, FC Barcelona a Juventus na dva roky bez Ligy majstrov?

ŽENEVA - Trom veľkoklubom zo Superligy hrozí prísny trest. Prídu na dva roky o Ligu majstrov?
Zdroj: 39258
Zdieľajte:

UEFA je pripravená podniknúť prísne disciplinárne kroky proti klubom, ktoré sa prihlásili do Superligy a musia sa od projektu ešte dostatočne dištancovať, uviedli pre ESPN viaceré zdroje oboznámené so situáciou.

To by mohlo viesť k maximálnemu trestu v rámci disciplinárneho poriadku organizácie, ktorý je dvojročná stopka v Lige majstrov či Európskej lige.

Sedmička tímov sa dohodla s UEFA na vystúpení zo Superligy

UEFA strávila posledných 10 dní rozhovormi s 12 klubmi v snahe dohodnúť sa na menšej sankcii a získať formálny definitívny záväzok nepokračovať v úsilí Superligy.

Od stredy sa podľa zdrojov oboznámených so situáciou dohovorili so siedmimi klubmi: Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United a Tottenham Hotspur. Inter Miláno bol podľa zdrojov tiež blízko k dohode, zatiaľ však k nijakej nedošlo. Informuje ESPN.

Zvyšné štyri kluby - Juventus, Real Madrid, Barcelona a AC Miláno - sa doteraz držali svojich pozícií a mohli by čeliť disciplinárnemu konaniu UEFA. Okrem iného za porušenie článku 51 stanov, v ktorom sa uvádza: „Žiadne kombinácie alebo aliancie medzi ... klubmi, ktoré sú priamo alebo nepriamo pridružené k rôznym členským asociáciám UEFA, nemôžu vznikať bez súhlasu UEFA.“

Štyri kluby, ktoré sa zdržiavajú, sa domnievajú, že sú v silnej pozícii, pretože v pôvodných dokumentoch predložených UEFA a FIFA sa uvádza, že Superliga žiada od orgánu „povolenie“ na uskutočnenie ich súťaže a jej „uznanie“, a nie únik z organizácie.

Podľa zdrojov blízkych tejto skupine by UEFA porušila príkaz, ktorý vydal madridský súd, ak by začala disciplinárne konanie.

Nezávislý zdroj oboznámený so štatútom UEFA a právnymi dôsledkami príkazu z Madridu potvrdil ESPN, že by bolo ťažké potrestať kluby, ktoré vydržia vo svojom postoji, bez zdĺhavého a neistého právneho súboja.

Ak by deväť z 12 klubov, ktoré sa zapojili do Superligy, formálne vystúpilo, potom by bol projekt na základe ich vlastných stanov formálne ukončený, uviedli zdroje pre ESPN.

Prečítajte si aj

FOTO Cez čiaru? Fanúšikovia zúria po záberoch Hazarda smejúceho sa s hráčmi Chelsea

To je dôvod, prečo UEFA pokračuje v presviedčaní zvyšných klubov v nádeji, že "zlomí" ďalších dvoch, aby formálne opustili tento projekt. Zdĺhavá právna bitka, najmä vo svetle rozhodnutia madridského súdu, nie je v záujme nikoho.

Najprísnejší trest hrozí Realu, Barcelone a Juventusu

Prezident UEFA Aleksander Čeferin naznačil, že pri hľadaní dialógu s 12 klubmi bude postupovať od prípadu k prípadu, ale každý z nich bude potrestaný.

„Pre mňa je jasný rozdiel medzi anglickými klubmi a ostatnými šiestimi,“ uviedol. „Ako prví odstúpili, priznali si, že urobili chybu."

Pre mňa existujú tri skupiny z týchto 12 tímov - anglická šestka, ktorá vystúpila prvá, potom ďalšie tri [Atlético Madrid, Miláno a Inter] po nich a potom tí, ktorí cítia, že Zem je plochá a myslia si, že Superliga stále existuje [Barcelona, Real Madrid a Juventus]. A medzi nimi je veľký rozdiel. Ale každý bude niesť zodpovednosť. Akým spôsobom uvidíme."

Príde trojica FC Barcelona, Real Madrid a Juventus na dva roky o Ligu majstrov?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ESPN.com

Diskusia

Podobné články